« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
MISIJA

Cameron najavio jačanje veza s Indijom

"Bavit ćemo se svim aspektima odnosa, od poslova, trgovine i industrije, do kulturne razmjene", obećao je britanski premijer

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

Indija

,

David Cameron

,

Manmohan Singh

Britanski premijer David Cameron u četvrtak je, drugog dana dvodnevnog posjeta Indiji, obećao ojačati veze između te zemlje i Velike Britanije.

Camerona je u predsjedničkoj palači u New Delhiju dočekao indijski premijer Manmohan Singh. "Očekujem da ćemo i dalje graditi već ionako snažno partnerstvo između Britanije i Indije. I mislim da može postati snažnije i dublje", rekao je Cameron. "Bavit ćemo se svim aspektima odnosa, od poslova, trgovine i industrije, do kulturne razmjene. Radujemo se izgradnji snažnih odnosa između naših dviju zemalja, ali i naših naroda".

Britanski čelnik počeo je dvodnevni posjet Indiji u srijedu u Bangaloreu na jugu zemlje. Cameron je posjet opisao kao svoju "misiju", a zatražio je i jačanje trgovinskih i poslovnih veza radi oporavka britanskog gospodarstva. U srijedu je objavljeno da je sklopljen vojni sporazum vrijedan 799 milijuna dolara, koji predviđa prodaju 57 trenažnih zrakoplova Indiji. (hina/metro-portal)

29.07.2010. 20:47:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh