« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
SUĐENJE U MAĐARSKOJ

Čačiću uvjetna kazna zbog nesreće s dvoje poginulih

Iako je Čačiću prijetio zatvor do pet godina, prvi potpredsjednik vlade je od mađarskog suda dobio samo uvjetnu kaznu s rokom kušnje od tri godine

Fotografija vijesti
Više o

fatalna nesreća

,

Mađarska

,

Radimir Čačić

,

suđenje

,

uvjetna kazna

Županijski sudu u mađarskome Kaposvaru je prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića proglasio krivim za nesreću na autocesti u kojoj su 2010. godine život izgubile dvije osobe te mu je izrekao uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Obrana da je tvrdila da je Čačić u trenutku nesreće vozio unutar propisane brzine od 130 kilometara na sat te da je do fatalnog sudara došlo zbog magle, no tužiteljstvo je osporilo nepovoljne vremenske uvjete jer fotografije mjesta udesa pokazuju da je vidljivost bila dobra, a to su potvrdili i svjedoci i meteorolozi.

Katalin Liptak, vozačica Škode Fabije na koju je Čačić naletio s svojim Chryslerom 300C, tvrdi kako je vozila 100 do 110 km/h kada je u retrovizoru vidjela automobili koji je iznenada dojurio i zabio se u stražnju lijevu stranu. To znači da je Čačić vozio previše brzo te da je pokušao izbjeći Škodu, a tužiteljstvo smatra da je njegova krivnja to što je prekasno reagirao.

Čačić je prije ročišta rekao da će odstupiti s mjesta potpredsjednika vlade ako ga se proglasi krivim, no kako je suđenje odmicalo tako se i njegovo mišljenje promijenilo, a i sama koalicijska Vlada ne želi da podnese ostavku. 

29.06.2012. 14:38:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh