« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
REBALANS

Čačić: Vlada mora ići u beskompromisno rezanje

VIDEO - Bez reza od pet do deset milijardi kuna Vlada nije napravila ništa, rekao je Čačić u ime HNS-a

(Neja Markičević/Cropix )
Više o

HNS

,

rebalans proračuna

,

Radomir Čačić

Na HNS-ovoj konferenciji za medije govorio je predsjednik Radimir Čačić na temu "Rebalans proračuna" gdje je istaknuo kako Vlada mora ići "u rezanje" najmanje pet do deset milijardi kuna kako bi nešto postigla.

"Vlada će to napraviti kada se novac iz centralne Hrvatske prestane dijeli političkim putem u lokalnu Hrvatsku", rekao je Čačić te dodao kako se od Vlade traži hrabrost i pamet. Naglasio je za HNS ključno za sljedeći budžet dati nove stavke, konkretne rokove, iznose, te projekte za europske fondove za sljedeću godinu.

"Jedini rez kojeg je napravio HDZ bio je Sanaderov kada je 15 dana prije odlaska s premijerske pozicije srezao proračun za pet milijardi kuna, a nakon toga", upozorava Čačić, državna potrošnja samo je rasla.

Prema njegovim riječima, masa plaća se treba smanjiti za pet posto, te porez na banke treba uvesti paralelno s rasterećenjem gospodarstva, koji će dovesti do novog ekonomskog zamaha.

Dragan Kovačević, ekonomski strateg HNS-a, protivi se ukidanju drugog mirovinskog stupa pa poručuje vlasti da se ne smije ukinuti budućnost mladih ljudi.

''Mirovinski fondovi predstavljaju investicijski potencijal od minimalno četiri milijarde kuna svake godine što je novac koji se može obrtati narednih 15 godina'', poručuje Kovačević.

18.08.2010. 18:35:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh