« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NAKON JOŠ JEDNE PROMETNE

Čačić: Od sutra ću ipak koristiti službene vozače

Budući potpredsjednik Vlade rekao je kako će od sutra ipak svakodnevno koristiti službene vozače, umjesto da sam sjeda za volan

Fotografija vijesti
Više o

Sabor

,

Radimir Čačić

,

Čačić nesreća

,

Kukuriku koalicija

Nakon što je sinoć opet skrivio manju prometnu nesreću u Zagrebu, Radmir Čačić najavio je kako će se ubuduće ipak koristiti uslugama službenih vozača, prenosi Hina.

Novinare je, tijekom domjenka u povodu konstituiranja Sabora, zanimalo Čačićevo tumačenje sinoćnje prometne nezgoda na uglu Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića, u svjetlu okolnosti da je i u rujnu imao lakšu prometnu nesreću u Zagrebu, a u Mađarskoj je prije dvije godine izazvao sudar u kojemu su poginule dvije osobe, zbog čega mu se i sudi u susjednoj zemlji.

Čačić je novinare pozvao da pogledaju razmjere štete na njegovom automobilu pred Saborom, naglasivši da je bila riječ o manjoj nezgodi, posljedica koje su bile ogrebane tablice o automobil koji je stao u prometu.

"Moja je pozicija takva da moram obavijestiti javnost, a ono što je dobro u cijeloj ovoj priči, jer sad smo u jednoj izuzetno stresnoj poziciji svi, ne samo ja, naročito ovih zadnjih dana i mjeseci, da vjerojatno od sutra neću imati samo jednog vozača kojega ću morati maltretirati od sedam ujutro do deset, jedanaest navečer i subotom i nedjeljom, nego nekoliko", kazao je.

Novinari su Čačića pitali i treba li se nova vlada uključiti u događaje oko moguće Agrokorove kupnje slovenskog Mercatora.

"Hrvatska vlada sasvim sigurno mora uvijek i snažno podržati poštivanje svih tržišnih regula, asocijacija u kojima se već nalazi i asocijacija u kojoj ćemo tek formalno ući. To očekujemo i od drugih zemalja i iza toga stojimo", odgovorio je Čačić.

Dodao je kako se u 'slučaju Mercator' radi i o jakom interesu najveće hrvatske privatne kompanije, a time je i u interesu hrvatske države i građana.

"Dobro je i naš je stav da taj interes je istovremeno i interes slovenskog gospodarstva. Svi nesporazumi koji se ovoga trenutka događaju su, pretpostavljam, posljedica manje gospodarskih faktora, a više nekog političkog trenutka u kojem se Slovenija nalazi", ocijenio je.

Čačić vjeruje da će na kraju ekonomska logika nadvladati te "političke šumove u komunikacijskom kanalu", na zadovoljstvo hrvatske i slovenske države i građana.

22.12.2011. 13:20:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh