« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
STANJE U PROMETU

Bura i poplave muče vozače

Iako se vrijeme smirilo, i dalje postoji nekoliko regija u kojima je promet prilično otežan

HAK Vukova gorica
HAK Vukova gorica (HAK)
Više o

bura

,

HAK

,

stanje na cestama

,

stanje u prometu

,

paella

Na autocesti A 5, Osijek-Sredanci, zbog vode na kolniku, zatvoreni su ulaz i izlaz, na čvoru Čepin. Iz istog razloga, zatvorene su i županijske ceste: Međurić-Garešnica, Dražica-Orlovac, Bokšić Lug-Zokov Gaj, D. Predrijevo-Veliki Rastovac, cesta Čačinci-Brezovljani, Bučje-Poloje i Čaglin-Stari Zdenkovac.

Zbog klizišta kolnika zatvorena je cesta kroz Batinu (državnom cestom prema graničnom prijelazu prometuje se nesmetano-D 212).

Dionicom autoceste A 1, između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se usporeno (40 km/h) zbog jake bure.

Teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona imaju zabranu uoči praznika u četvrtak, 24. lipnja od 15 do 23, u petak, 25. lipnja od 14 do 23 sata, u subotu, 26. lipnja od 4 do 14 i u nedjelju, 27. lipnja od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D23 (Žuta Lokva-Senj).

Zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, zatvorena je za sav promet županijska cesta (ŽC) Vrgorac-Staševica. Obilazak je: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa. (hak/metro-portal)

24.06.2010. 07:35:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh