« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
PROSVJED RIJEKA

Bulić: Vladin program je neizvediv

Vlada mora prestati prodavati naše blago, ustvrdio je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera

SIK - Rijeka
SIK - Rijeka
Više o

prosvjedi

,

Bruno Bulić

,

sindikalni prosvjedi

,

bisfenol A

Prosvjedni skup u organizaciji Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) održan je danas u središtu Rijeke, a namjera je bila upozoriti na neodrživo gospodarsko stanje u zemlji.

Predsjednik SIK-a Bruno Bulić ustvrdio je da je program Vlade za gospodarski oporavak neprovediv ocijenivši da je teret krize trebalo prebaciti s radništva na oporezivanje kapitalne dobiti.

Predsjednik SIK-a je ustvrdio da svjetske financijske krize uopće nema, kazavši da novaca nikada više nije bilo. O postojanju krize lažu nas političari, naveo je, ocijenivši da je jedino rješenje u promjeni društvenog sustava odnosno napuštanju liberalnog kapitalizma.

Rekao je da članovi Vlade ne znaju ništa osim prodavati vrijednost zemlje ili ih davati u koncesiju da se drugi bogate. Kazao je da bi sve strateške grane Hrvatske, ubrojivši tu vodoopskrbu, šume, brodogradnju, sve vezano uz more te opskrbu električnom energijom, morale biti u državnim rukama, odnosno da se ne bi smjele privatizirati. Bulić je rekao da hrvatskim medijima vladaju bogati pa se nastoji stvoriti slika da je samo bogatima teško. Elektronski mediji imaju zadatak udarati ljudima u glave, kazao je, poručivši okupljenima da prate informativne programe s oprezom.

Na skupu su govorili još i predstavnica Nezavisnih hrvatskih sindikata Tanja Jusić te Udruge umirovljenika Rijeka Ana Turak.

Po novinarskoj procjeni na skupu je bilo između 300 i 400 građana. (hina/metro-portal)

01.05.2010. 12:09:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh