« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PRIOPĆENJE

Bruno Lopandić novi glavni urednik Vjesnika

Darko Đuretek, dosadašnji glavni urednik Vjesnika, s danom 16. srpnja 2010. sporazumno je otišao s navedene dužnosti

Fotografija vijesti
Više o

virus mobitel

,

štafeta

,

komunistička partija hrvatske

,

Autonomni kulturni centar Attack

Darko Đuretek danas je sporazumno otišao s dužnosti glavnog urednika lista Vjesnik, a na tom će ga mjestu do kraja godine, kao vršitelj dužnosti glavnog urednika, zamijeniti Bruno Lopandić.

"Darko Đuretek, dosadašnji glavni urednik Vjesnika, s danom 16. srpnja 2010. sporazumno je otišao s navedene dužnosti, a za vršitelja dužnosti glavnog urednika do 31. prosinca 2010. godine Uprava nakladnika je imenovala Brunu Lopandića", stoji u kratkom priopćenju Vjesnikova tajništva.

>> Vjesnik se nastavlja tiskati, prekinut štrajk grafičara

Novinari Vjesnika su početkom ovoga tjedna zatražili da se u tom dnevnom listu odmah imenuje vršitelj dužnosti glavnog urednika te da se što prije, a najkasnije do 1. rujna, raspiše javni natječaj za novoga glavnog urednika. U priopćenju za javnost i pismu premijerki Jadranki Kosor upozorili su da im nakon nedavne vladine odluke o sufinanciranju lista do kraja godine, uz obvezu restrukturiranja, do danas nije poznat ni jedan detalj tog procesa.

>> Vlada je odgovorna za stanje u kojem se nalazi Vjesnik

Tu vladinu odluku smatraju tek osnovom za trajno rješavanje višegodišnjim problema u Vjesniku, te da pod restrukturiranjem poslovnog procesa podrazumijevaju i promjenu dosadašnje uređivačke i poslovne politike "koje su Vjesnik dovele pred samo gašenje". Bruno Lopandić, koji će do kraja godine biti glavni urednik Vjesnika, dugogodišnji je novinar u vanjskopolitičkoj redakciji tog lista. (hina/metro-portal)

16.07.2010. 12:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh