« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
OTKRIVEN UZROK

Brodarac umro od sepse?

Brodarcu je u Kliničkom bolničkom centru Osijek pružena najveća moguća razina zdravstvene zaštite, kazao je ministar zdravstva

Fotografija vijesti
Više o

uzrok smrti

,

sepsa

,

Đuro Brodarac

Po preliminarnim obdukcijskim nalazima Đuro Brodarac umro je od sepse, a kad se analiziraju različiti uzorci tkiva, znat će se točan uzrok smrti, rekao je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić.

Sudac Kvesić jučer je naložio obdukciju tijela generala Brodarca, koji je jučer iza 8 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.

U izjavi za Hinu Kvesić je rekao kako je danas prijepodne dobio službeni nalaz patologa u kojem se „preliminarno kao uzrok smrti navodi sepsa, odnosno unutarnje krvarenje" te kako je „iz nalaza vidljivo da je bolovao od niza bolesti, među ostalim, od dijabetesa, arteroskleroze i visokog krvnog tlaka".

Sudac Kvesić je rekao da ne zna kad će biti gotovi kompletni obdukcijski nalazi.

Umirovljeni general Đuro Brodarac u osječku je bolnicu zbog zdravstvenih tegoba iz zatvora, u kojem je bio zbog sumnje da je počinio ratni zločin na sisačkom području 1991. i 1992. godine, prevezen 12. srpnja.

Milinović: Brodarac imao najveću moguću zdravstvenu zaštitu

Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je danas da je kontrola okolnosti u kojima je preminuo umirovljeni general Đuro Brodarac pokazala da je Brodarcu u Kliničkom bolničkom centru Osijek pružena najveća moguća razina zdravstvene zaštite.

"Ono što sam jučer rekao da ću prekontrolirati, je li zdravstveni sustav reagirao sukladno svojim mogućnostima - jest. U kliničkom bolničkom centru Đuro Brodarac imao je najveću razinu zdravstvene zaštite koja je moguća u Hrvatskoj. Nažalost, nije se uspjelo", rekao je Milinović novinarima ispred Banskih dvora nakon sjednice Vlade i dodao da o nalazima obdukcije ne može govoriti. "Moramo zadržati razinu dostojanstva da u javnost ne izlazimo s nalazima", rekao je.

14.07.2011. 17:26:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh