« Fun
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Britanski turisti umjesto na Lanzaroteu sletjeli u Tursku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Turska

,

godišnji odmor

,

odmor

,

Lanzarote

,

First Choice

,

Charles Coray

,

Cardiff

,

Bodrum

Jedna britanska obitelj iz Cardiffa je, putujući na godišnji odmor, zabunom, umjesto u zračnu luku Arrecife na otoku Lanzaroteu sletjela u Tursku, shvativši to tek kad je pri slijetanju stjuardesa kazala "dobrodošli u Tursku".

Charles Coray, njegova supruga Tania i devetogodišnja kći Phoebe u zračnoj luci Cardiff od šalterske su zaposlenice dobili pogrešne boarding karte. Obitelj Corays je uplatila all-inclusive putovanje u agenciji "First Choice", odabravši boravak u hotelu s pet zvjezdica na Kanarskom otočju.

Njihov je zrakoplov trebao sletjeti u Arrecife na Lanzaroteu. Nemalo su se iznenadili kad su, umjesto ondje, sletjeli u tursku zračnu luku Bodrum, gdje su, kako bi se istim zrakoplovom vratili u Cardiff, morali uplatiti vizu u iznosu od deset funta.

Charles Coray novinarima je ispričao kako nije primijetio pogrešku na vrijeme budući je na boarding karti pisalo samo ime zračne luke Bodrum, no nije pisalo da je to u Turskoj. Također je kazao da, dok su čekali na ukrcaj u zračnoj luci, nije bilo nikakve službene objave o letu te da su, čim su ušli u zrakoplov zaspali, s obzirom da su zbog ranog ustajanja bili pospani, a chek-in morali su obaviti već u 6.30.

Odbili su ponudu agencije da odmor provedu u luksuznom turskom hotelu, jer su bili previše iscrpljeni. Iz "First Choicea" su im se ispričali, kazavši kako će im vratiti punu svotu novca što su je uplatili.  (HINA)

22.07.2008. 20:51:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh