« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MONSTRUOZAN ODGOJ

Britanski par priznao da je izgladnjivao djevojčicu do smrti

Majka djevojčice i njezin partner prihvatili su krivnju za ubojstvo iz nehata, a majci slijedi nastavk suđenja jer je optužena i za ubojstvo

Khyra Ishaq
Khyra Ishaq (metro.co.uk)
Više o

Velika Britanija

,

ubojstvo

,

ubojstvo iz nehaja

,

Khyra Ishaq

,

izgladnjivanje

Majka i njen partner, optuženi da su do smrti izgladnili njenu sedmogodišnju kćer, u petak su u Velikoj Britaniji priznali ubojstvo djevojčice iz nehata.

Khyra Ishaq, kći Angele Gordon, umrla je u svibnju 2008. nakon što je iz svojeg doma u Birmighamu odvezena u bolnicu. Gordon, stara 35 godina, i njen 30-godišnji partner Junaid Abuhamza na birminghamskom sudu prihvatili su krivnju za ubojstvo iz nehata, javio je Reuters.

Abuhamzino prizanje je tužiteljstvo prihvatilo, ali je odbilo majčino kojoj ostaje teža optužba za ubojstvo.

"U slučaju Junaida Abuhamze, optužba je odlučila ne nastavljati postupak u svjetlu medicinskih dokaza o njegovu mentalnom zdravlju iznesenim na suđenju, mi u ovom slučaju više ne tražimo presudu", rekao je tužitelj Timothy Raggatt. "Što se tiče Angele Gordon slučaj ostaje na konačnoj odluci suda".

Prošlog je tjedna Abuhamza poroti rekao da za smrt djevojčice okrivljuje sebe i da se osjeća kao "promašen čovjek". "Uza sve što se događalo u kući nisam mogao vidjeti ono što se događalo preda mnom", rekao je.Raggatt je rekao da je Ishatq u vrijeme smrti bila toliko mršava da s njenim stanjem medicinsko osoblje nije imalo nikakva iskustva.

Umrla je nakon što je podlegla infekciji koju je u potpunosti uzrokovalo višemjesečno izgladnjivanje, ustvrdio je tužitelj.

Po tužiteljstvu, izgladnjelo je bilo još petero djece o kojima se par skrbio.

Gordon je zanijekala pet točaka optužbe za okrutnost prema djeci dok ih je na ranijoj sjednici Abuhamza priznao. Njemu će kazna biti izrečena na kraju procesa.

Po pisanju engleskog tiska, izgladnjivanje djece započelo je nakon rastave Angele Gordon i biološkog oca djevojčice, odnosno kada se Abuhamza uselio u njihov dom. Par se, kako izvješćuju mediji, od 2007. sve više izolirao od okoline, nije dopuštao pristup socijalnim službama u kuću, a malu Khyru je majka ispisala iz škole u prosincu 2007.

Djeca su bila fizički kažnjavana, držana u neprikladnim uvjetima i kažnjavana uskraćivanjem hrane koje u kući zapravo nije nedostajalo. Tužitelj Raggatt upravo stoga tvrdi da nije riječ o slučaju zanemarivanja i zapuštanja djece nego ga smatra ubojstvom, posebice u svjetlu činjenice da je kuhinja u kući bila zatvorena visoko postavljenim lokotom kako djeca ne bi mogla doći do hrane. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 19:56:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh