« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NEMA IZVLAČENJA

Britanski očevi po zakonu moraju na tečaj za dojenje

Vlada velike Britanije odlučila prisiliti mlade tate da se aktivnije uključe u život djeteta što je uglavnom bio posao majki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

Velika Britanija

,

obiteljski zakon

,

odgoj

,

tečaj dojenja

Najzanimljiviji detalj novoga britanskoga obiteljskoga zakona je obvezni tečaj za dojenje kojeg moraju proći svi budući očevi. Kako piše DailyMail, ova je odredba donesena kako bi se očevi što je više moguće uključili u život djeteta. U tom će kontekstu i bolnice budućim tatama morati osigurati smještaj na odjelu kada se dijete rodi.

Nadalje, samohrane majke će morati navesti ime biološkog oca, a u slučaju da to odbiju, morat će platiti globu od oko 200 funti. Britanska je vlada odlučila poduzeti ovakve mjere prvenstveno iz razloga što je sve učestalija pojava da muškarci nisu spremni preuzeti brigu za vlastitu djecu.

„U prošlosti nismo činili dovoljno kako bismo očeve što više uključili u najraniji odgoj djece iako je poznato da je upravo to vrijeme najosjetljivije kako za djecu tako i za mlade roditelje. Svi dokazi upućuju na to da ako su muškarci u odgoj u potpunosti angažirani s majkama, oni će biti bolji očevi", rekao je Ed Balls, britanski ministar školstva.

Konkretni potezi britanske vlade bili su odvajanje sredstava za navedene mjere pa je tiskanje priručnika za dojenje kao i o emocionalnom životu mladih rodilja već naveliko u pripremi.
18.01.2010. 11:25:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh