« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Britanski dječji dom je bio stravično mučilište

Pronađeni dokazi o zlostavljanju djece u domu na Jerseyju

Istraga o mučenju štićenika bivšeg doma pokrenuta je 2003. godine, a sada su pronađeni i predmeti kojima su zlostavljani
Istraga o mučenju štićenika bivšeg doma pokrenuta je 2003. godine, a sada su pronađeni i predmeti kojima su zlostavljani
Više o

pedofilija

,

Jersey

,

Haut de la Garenne

,

zlostavljanje

Policija koja istražuje sumnje da su u bivšem dječjem domu u St. Martinu na otoku Jerseyu silovana i mučena djeca, otkrila je neke dokaze koji upućuju na stravične zločine, prenosi Daily Mail.

Naime, otkrivena je i treća podzemna komora u kojoj su pronađeni neki predmeti kojima su djeca navodno mučena. Međutim, policija nije željela otkrivati detalje o pronađenim predmetima, a zapovjednik policije Lenny Harper naglasio je da su predmeti pronađeni na mjestima gdje su se zločini i dogodili.

Bivši dom Haut de la Garenne tako se opet našao u središtu zanimanja i to 22 godine nakon što je zatvoren. Danas je on u funkciji hostela, a nekadašnji je kompleks bio dom za nezbrinutu djecu i djecu s problemima u ponašanju.

Najgori slučajHaut de la Garenne, ili Colditz kako ga zove lokalno stanovništvo, zatvoren je 1986. godine. U toj je zgradi otvoren hostel.
Ovo nije prvi slučaj zlostavljanja djece u Britaniji. No, ako se pokaže točnim, bit će jedan od najgorih.
Istraga je počela još 2003. godine kada su radnici na restauraciji zgrade otkrili lance s okovima za noge. Nedavna iskapanja počela su nakon anonimne telefonske dojave, a pronađene su ljudske kosti i kada koju su spominjale žrtve. Istragom je obuhvaćeno 40 osumnjičenika i 160 zlostavljanih osoba. Prema dosadašnjim izjavama svjedoka, zlostavljači su svoje žrtve drogirali i odvlačili u podrumske prostorije gdje bi ih silovali i mučili.

U domu koje lokalno stanovništvo naziva još i Colditzom boravili su i brojni pedofili. No, policija smatra da se nije radilo o organiziranoj skupini. Istraga je također utvrdila da su 60-ih godina među zlostavljačima bili i istaknuti dužnosnici javnog sektora. U zlostavljanjima je sudjelovala i uprava doma. (MB) 

29.02.2008. 00:12:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh