« Spektakli
objavljeno prije 11 godina
DODJELA NAGRADA

Britanci osvojili najviše međunarodnih Emmyja

Međunarodni Emmy dodjeljuje se za najbolja televizijska ostvarenja izvan Sjedinjenih Država

Simon Cowell i Rupert Murdoch
Simon Cowell i Rupert Murdoch (Getty Images)
Više o

Emmy

,

dobitnici Emmyja

,

Simon Cowell

,

Rupert Murdoch

Britanski glumci Bob Hoskins i Helena Bonham Carter nagrađeni su u ponedjeljak navečer u New Yorku za najbolje televizijske glumce, a britanska televizijska produkcija osvojila je ukupno pet međunarodnih Emmyja, uključujući dva za BBC-jevu dramu "The Street", javio je BBC.

Televizijska serija "The Street" BBC-ja, koja prati priče susjeda koji žive u istoj ulici u Manchesteru, dobila je Emmyja za najbolju dramu.

Hoskins je dobio nagradu za najboljeg glumca za svoju ulogu u lanjskoj sezoni "The Streeta" u kojoj glumi liječenog alkoholičara, a Bonham Carter je osvojila nagradu zahvaljujući glavnoj ulozi u biografskom filmu o dječoj književnici Enid Blyton. Međutim, ni Hoskins ni Bonham Carter nisu se pojavili na dodjeli nagrade u New Yorku.

Među drugim britanskim dobitnicima na dodjeli, koju je vodila bivša zvijezda serije "Beverly Hills, 90210" Jason Priestley, serija je "Shaun the Sheep" u kategoriji za djecu i mladež i "Small Island" (televizijski film/mini serija) koji je snimljen po priči Andree Levy o životu jamajčkih doseljenika suočenih s rasizmom i siromaštvom u Londonu tijekom i nakon Drugog svjetskog rata.

Preostale nagrade podijeljene su među pet zemalja. Izraelska serija "Semafor" najbolja je komedija, a portugalska "Moja ljubav" najbolja je telenovela. U zabavnoj kategoriji nagradu je dobila argentinska emisija "CQC", a nagrada za najbolji umjetnički program otišla je u Rumunjsku za "Svijet prema Ionu B.". Južnokorejski "Mama i kolač od crvenog graha" proglašen je najboljim dokumentarcem.

Trideset i devet nominiranih iz 15 zemalja natjecalo se u 10 kategorija za međunarodni Emmy za najbolje televizijske programe izvan SAD-a. Natjecanje je održano u tri kruga ocjenjivanja tijekom šestomjesečnog razdoblja te uz sudjelovanje više od 700 sudaca u više od 50 zemalja.

Međunarodna akademija za filmske umjetnosti i znanosti po 38. je put proglasila pobjednike na ceremoniji održanoj u New Yorku u ponedjeljak navečer po lokalnom vremenu.(hina/metro-portal)

23.11.2010. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh