« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
EH, DA... :)

Brinite se za samoga sebe

Briga o sebi ne bi trebala biti nešto što činite s vremena na vrijeme kada ste iscrpljeni. Stvorite navike i brinite se za sebe

Napravite nešto za sebe
Napravite nešto za sebe (Arhiva)
Više o

briga

Svi smo bili tamo: loš dan na poslu, djeca neće prestati vrištati i nema ništa u hladnjaku za večeru. Osjećate se loše i nikad ne znate kada će se to dogoditi. U cijeloj toj priči zaboravljate voditi računa o sebi.

Briga o sebi ne bi trebala biti nešto što činite s vremena na vrijeme kada ste iscrpljeni. Trebate stvoriti svakodnevnu praksu i brinuti se za sebe.

To će vas spriječiti da potpuno ne "izgorite". Kada naučite vodite brigu o sebi, osjećat ćete se bolje prema sebi, objasnila je obiteljska i bračna terapeutkinja Lianne Avila za Your Tango. 

Ponudila je jednostavne savjete kako se brinuti za sebe: 

1. Spavajte dovoljno - Zaista vam je potreban ugodan noćni odmor. To će omogućiti vašem tijelu i umu da oživite od iscrpljenosti koju osjećate.

2. Razgovarajte - Nazovite prijatelja ili člana obitelji i razgovarajte o tome kako se osjećate. Poslušajte što će vam oni reći.

3. Uzmite slobodan dan - Nazovite na posao i javite da ste slobodni. Držite se dalje od elektroničkih naprava kako ne biste ipak nešto radili.

4. Prestanite govoriti "da" kada mislite "ne" - To će vam pomoći u brizi za sebe. Recite "ne" dodatnim obvezama i poslovima.

5. Ponovno pročitajte svoju omiljenu knjigu iz djetinjstva - Provedite vrijeme podsjećajući se na dobra vremena iz djetinjstva. Lako se sjećati negativnog, pa se počnite sjećati pozitivnog.

09.07.2020. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh