« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
ODLIČNO

Brexit ne donosi promjene za putovanja između Hrvatske i Britanije

I za individualna putovanja, koja si turisti sami organiziraju, očekuju da prođu bez problema, odnosno kao do sada.

I dalje putujemo bez problema
I dalje putujemo bez problema (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

Brexit

Brexit ne donosi nikakve promjene za turistička putovanja iz Hrvatske prema Velikoj Britaniji ove godine, kao ni za ona iz te zemlje prema Hrvatskoj, te svi koji su već rezervirali ili tek planiraju putovati to i dalje mogu samo s osobnom iskaznicom, a kako će biti od iduće godine ovisit će o sporazumima s EU.

Ističe to više sugovornika iz sektora turizma za Hinu, naglašavajući i da očekuju da se svi sklopljeni ugovori za turistička putovanja između poslovnih partnera, touroperatora, agencija, hotelijera, avioprijevoznika i drugih iz obje zemlje realiziraju bez problema ove godine.

I za individualna putovanja, koja si turisti sami organiziraju, očekuju da prođu bez problema, odnosno kao do sada.

Iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) se doznaje da je ove godine s britanskog tržišta nastavljen pozitivan trend fizičkog turističkog prometa. Podaci iz eVisitora pokazuju da je u dosadašnjem dijelu siječnja iz te zemlje došlo oko 1750 turista, koji su ostvarili oko 5500 noćenja, što su porasti od 2 i 7 posto u odnosu na isto vrijeme u siječnju 2019

U cijeloj 2019. u Hrvatskoj je boravilo ukupno, u svim vrstama smještaja, 897,5 tisuća turista iz UK, koji su ostvarili 4,6 milijuna noćenja, što je bilo 4,2, odnosno 3,4 posto više nego u 2018. godini.

30.01.2020. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh