« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
POTPUNA IZOLACIJA

Breivik u samici osam tjedana

Norveška policija revidirala je broj stradalih u napadima u petak na 76, s 93 koliko je prije bilo objavljeno

Fotografija Andersa Behringa Breivika s Facebooka
Više o

Anders Behring Breivik

,

pokolj u Norveškoj

Po policijskom priopćenju, teško je doći do podataka o napadu na otoku Utoeyi gdje je, sada se vjeruje, poginulo 68, a ne 86 osoba. U Oslu je pak po novim podacima poginulo osam a ne sedam osoba

Norveški sudac odredio je u ponedjeljak da će Anders Behring Breivik, koji je priznao da je u petak ubio najmanje 93 osobe u Norveškoj, biti stavljen u privremeni pritvor na osam tjedana i to u potpunu izolaciju, a pritvor se može i produljiti, objavio je sud u Oslu.

Na saslušanju osumnjičeni je priznao činjenice ali je kazao da nije kriv već da je želio obraniti svoju zemlju i Europu od islama i marksizma, rekao je novinarima sudac Kim Heger nakon prvog saslušanja koje je bilo zatvoreno za medije i javnost, dok je ispred suda čekalo više od 100 novinara.

Sudac je kazao da je Breiviku odredio potpunu izolaciju, uz zabranu novina, svih posjetitelja osim odvjetnika, te pisama.

Dodao je da je osumnjičeni spomenuo još dvije skupine svojih suradnika. "Optuženi je danas dao iskaz u kojem spominje neke stvari koje traže dodatne istrage, uključujući da postoje 'još dvije ćelije unutar naše organizacije'", rekao je Heger na konferenciji za novinare.

Iako je najavljivao da će se u sudnici pojaviti u uniformi, Breiviku to nije dopušteno.

25.07.2011. 20:18:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh