« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
PROSVJED

Brazilska predsjednica obećava 'velik pakt' za javne usluge

Brazilski prosvjedi toliko su žestoki da je predsjednica države vrlo brzo popustila

Dilma nije uspješna kao prethodnik Lula
Dilma nije uspješna kao prethodnik Lula (Wikipedia)
Više o

Brazil

,

prosvjedi

,

Dilma Rousseff

Brazilska predsjednica Dilma Rousseff, suočena s nezapamćenim socijalnim neredima, obećala je u petak da će primiti vođe prosvjeda i nastojati sklopiti "velik pakt" za poboljšanje javnih usluga.

"Želim ponoviti da moja vlada sluša demokratske pozive na promjene", kazala je Rousseff, u svečanom obraćanju naciji 24 sata nakon nasilnih prosvjeda koji su na ulice privukli 1,2 milijuna ljudi. No, upozorila je da neće tolerirati da "nasilna i autoritarna manjina ukalja demokratski i miran pokret" uništavajući "javna i privatna dobra."

"Pozvat ću guvernere, gradonačelnike glavnih gradova, da sklope velik pakt za poboljšanje javnih usluga", kazala je, navodeći kao njegove glavne elemente kvalitetan javni prijevoz uz pravedne cijene, zdravstvenu skrb i obrazovanje, u koje želi uložiti sav prihod od prodaje nafte, što je do sada nailazilo na politički otpor.

Dodala je da će primiti "vođe mirnih prosvjeda, predstavnike organizacija mladih, sindikata, radničkih pokreta i građanskih udruženja."

Odgovarajući na kritike zbog velikih troškova organizacije Svjetskog prvenstva u nogometu 2014. godine, kazala je da će javni novac potrošen za te stadione vratiti tvrtke i vlade država koje ih budu koristile u budućnosti.

22.06.2013. 15:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh