« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Brazil neriješeno s Meksikom, Belgija jedva pobijedila Alžir

Meksikanci su se predstavili kao čvrsta momčad bez ikakvog respekta za Brazilce, vjerojatno se prisjećajući kako su ih pobijedili u finalu OI u Londonu

Neymar je bio nemoćan
Neymar je bio nemoćan (Arhiva)
Više o

SP Brazil 2014

,

Brazil Meksiko

,

Belgija Alžir

Brazil nije uspio pobijediti čvrste Meksikance koji su, po prilikama koje su imali, mogli napraviti pravu senzaciju i to ne bi bilo nezasluženo. No, pravi junak ove utakmice je meksički golman Ochoa koji je, unatoč katastrofalnoj sezoni na golu Ajaccia gdje je primio 80 golova obranio nekoliko zicera Brazilcima koji će ih vjerojatno sanjati još danima.

Meksikanci su se predstavili kao čvrsta momčad bez ikakvog respekta za Brazilce, vjerojatno se prisjećajući kako su ih pobijedili u finalu OI u Londonu gdje je Carioce predvodio upravo Neymar.

No, niti njegove majstorije nisu pomogle domaćinu, jer se uvijek negdje našao veteran Rafa Marquez koji je odigrao maestralnu utakmicu, kao pred desetak godina kad je bio stup obrane Barcelone.

Nama ovaj rezultat definitivno ne odgovara, preciznije, sad je potpuno jasno da trebamo pobijediti i Kamerun i Meksiko ako želimo dalje.

Belgijanci su opasno visili protiv Alžira koji je poveo iz penala u prvom poluvremenu, a Belgijanci su kaotično napadali gotovo cijelu utakmicu bez učinka, no na kraju su ipak golovima Fellainija u 70. i Mertensa u 80. minuti.

Rusija je odigrala samo neriješeno s Južnom Korejom u prilično čudnoj utakmici u kojoj su dozvolili da im Korejanci dugo drže loptu i kombiniraju kao da su Barcelona. Nakon greške Akinfeeva u 69. minuti gol je dao K.H. Lee, no onda su se Rusi trgnuli i za pet minuta izjednačio je Kerzhakov, i to je bilo sve što se vrijednoga dogodilo.

Sve rezultate i tablice po skupinama pogledajte ovdje.  

18.06.2014. 06:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh