« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MARCELLO LIPPI:

Brazil je najveći favorit SP-a

Brazil ima vrhunsku momčad i jak motiv, ali i Italija ima dovoljno kvalitete i definitivno ćemo pokušati obraniti prvo mjesto, izjavio je Lippi

(Getty Images)
Više o

talijanska reprezentacija

,

Marcello Lippi

,

SP 2010.

,

brazilska reprezentacija

Izbornik aktualnog svjetskog nogometnog prvaka Italije, Marcello Lippi smatra Brazil najvećim favoritom predstojećeg svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Premda većina svjetskih stručnjak, kladionica i medija u prvi plan guraju Španjolsku i Englesku, za Lippija najviše izgleda za osvajanje svjetskog naslova ima "Selecao".

"Brazil ima vrhunsku momčad, ali i veliki motiv jer je prije četiri godine na SP-u u Njemačkoj ispao već u četvrtfinalu," istaknuo je talijanski izbornik.

Lippi se naravno, osvrnuo i na izglede svoje momčadi.

"Pokušat ćemo obraniti prvo mjesto. Neće biti lako, no imamo dovoljno kvalitete," kazao je Lippi odbivši kritike talijanskih novinara da ima prestaru momčad za vrhunski rezultat.

"Nismo prestari. Naša momčad je spoj potrebnog iskustva i mladosti.".

Posljednjih mjeseci talijanski mediji prozivaju Lippija jer uporno odbija u reprezentaciju pozvati napadača Sampdorije Antonia Cassana i napadača Intera, Maria Balotellija.

"Cassanova forma je daleko od reprezentativne, dok Balotelli još nije dovoljno zreo za natjecanje kao što je SP," poručio je izbornik "Azzurra". (hina/metro-portal)

16.03.2010. 18:18:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh