« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
DOK HRVATI ŠTEDE

Branimir Glavaš se okućuje

Uz donacije prijatelja i osječkih poduzetnika za izgradnju rezidencije na rodnoj grudi dobro dođe i 25 tisuća kuna redovne saborske plaće

(V.M.Tauber/CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

BiH

,

Bovani

,

Drinovci

,

izgradnja kuće

,

saborska plaća

Bivši saborski zastupnik i predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš, u samo tri mjeseca u zaseoku Bovani kraj Drinovaca, sela njegovih roditelja, od temelja do krova sagradio je 'kućicu' kakvu je oduvijek želio.

S tri etaže i oko 300 kvadratnih metara, kuća je smještena na proplanku, a Dravu i Kopački Rit zamijenilo je obližnje akumulacijsko jezero na koju se pruža pogled. Prema pisanju Jutarnjeg lista, od oko kilometer udaljenih Drinovaca do kuće vodi cestica koju je asfaltirao jedan od nekad najpoznatijih regionalnih cestograditelja, Ljubo Ćesić Rojs.

Glavaš je privatnost kuće osigurao otkupivši okolne parcele pa mu se nitko od par stotina metara udaljenih najbližih susjeda ne može približiti. Rezidencija u 'drugoj domovini' po dovršetku će na donje dvije etaže imati osam soba, a u planu je navodno i vinoteka kako bi se uspomene na dvije domovine povezale i enološki.

Procijenjena vrijednost kuće je oko 100 tisuća eura, a glavni ulagači u ovaj prekogranični nekretninski posao su Glavaševi prijatelji i poduzetnici iz Osijeka, te Hrvatski sabor, odnosno porezni obveznici iz 'prve domovine' koji i dalje vrijedno rade kako bi bjeguncu pred zakonom njihove države svaki mjesec redovito sjedalo 25 tisuća kuna saborske plaće.

I tako dok Hrvati štede i računaju kako i koliko ih pogađa 'harač', a radnici u 'drugoj domovini' strepe od mjera koje će im nametnuti MMF, bivši zastupnik, osuđenik i bjegunac takvih problema očito nema. Postavlja se pitanje trebamo li svi biti zločinci i bjegunci kako bi sagradili barem svoju kućicu u cvijeću, ako već ne možemo rezidenciju u Bovanima?

13.08.2009. 13:00:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh