« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POVODOM CCEE-a

Bozanić uputio pismo Zagrepčanima

Kardinal Bozanić pismom se obratio vjernicima Zagreba zbog plenarnoga zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/CROPIX)
Više o

Josip Bozanić

,

ušće

,

krafne

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas pismo vjernicima grada Zagreba prigodom Plenarnoga zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), koje će se održati u Zagrebu od 30. rujna do 3. listopada, te završne proslave 50. obljetnice mučeničke smrti blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali 3. listopada.

U pismu vjernicima, kardinal Bozanić ističe da se ove godine posebna pozornost posvećuje spomenu 50. obljetnice smrti blaženog Alojzija Stepinca koji je, kako se navodi, svakodnevno prisutan u našim osobnim i zajedničkim molitvama, priopćio je voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik Nadbiskupije zagrebačke Zvonko Franc.

Ali, dodaje se, "postoje i trenutci i slavlja koja nose obilježja crkvenoga zajedništva cijele Nadbiskupije, Crkve u domovini i sveopće Crkve koji otkrivaju ljepotu dara svetosti od koje živi kršćanska zajednica, a takav dan spomena za nas je 3. listopada".

Navodi se da je 3. listopada 1998. "duboko urezan u naše duše po slavlju beatifikacije blaženog Alojzija na Mariji Bistrici koju smo proslavili predvođeni slugom Božjim Ivanom Pavlom II.".

Kardinal Bozanić ističe da je "Božja Providnost htjela da se upravo o spomenu toga iznimnog datuma ove godine u Zagrebu okupe predstavnici Katoličke crkve u Europi koji će razmatrati pitanja vezana za obitelj i demografiju, tako važna za Crkvu i europsko društvo".

Na završetku toga zasjedanja u zagrebačkoj prvostolnici slavit će se 3. listopada u 10 sati Euharistija na koju zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poziva vjernike da u zajedništvu s brojnim europskim kardinalima i biskupima očituju svoje življenje vjere i privrženost Crkvi te mole zagovor blaženog Alojzija.(hina/metro-portal)

20.09.2010. 19:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh