« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
UFFF

Boysima 16 godina zatvora za kamenovanje busa

Obrazlažući presudu sutkinja Sanda Bramberger Ostoić kazala je kako zapanjuje što su optuženi u cijelu priču ušli bez razmišljanja da nekog mogu ubiti

Glupost ih je odvela u zatvor
Glupost ih je odvela u zatvor (Arhiva)
Više o

Bad Blue Boys

,

kamenovanje

,

PAOK

,

Boris Đeferović

,

Dario Cepić

,

Matija Kucek

Zbog kamenovanja autobusa s VIP gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK u prosincu 2010. u Novom Zagrebu, osmorica napadača danas su na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđeni na ukupno 16 godina i devet mjeseci zatvora.

Već osuđivani Boris Đeferović i Dario Cepić dobili su najviše kazne od dvije i pol, odnosno dvije godine i tri mjeseca zatvora, a ostala šestorica su osuđeni na po dvije godine. Zbog nedostatka dokaza oslobođen je Matija Kucek.

Obrazlažući presudu sutkinja Sanda Bramberger Ostoić kazala je kako zapanjuje što su optuženi u cijelu priču ušli bez razmišljanja da nekog mogu ubiti te da im nije bilo bitno kakav će biti ishod napada.

Autobus s 40-ak grčkih gostiju starije dobi napalo je prije dvije godine kamenjem i bakljama 30-ak huligana na Aveniji Dubrovnik, no policija ih je uhitila samo nekoliko dok su ostali pobjegli. U napadu su lakše ozlijeđena četiri putnika, a šteta je procijenjena na oko 480.000 kuna.

04.12.2012. 04:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh