« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NBA liga

Boston Celticsi sigurno u drugi krug doigravanja

Celticsi osigurali prolazak u drugi krug, a Ginobili se vratio u utakmicu slomljena nosa nakon samo 5 minuta odmora.

Emanuel Ginobili
Emanuel Ginobili (Getty Images)
Više o

košarka

,

NBA

,

NBA doigravanje

,

Emanuel Ginobili

Boston Celticsi prva su momčad u ovogodišnjem doigravanju NBA lige koja je povela sa 3-0 u pobjedama protiv svog suparnika, Celticsi su do treće pobjede protiv Miami Heata stigli na gostovanju na Floridi svladavši ih sa 100-98, te im je za prolazak u drugi krug potreban još samo jedan uspjeh.

Pobjedu Bostonu kojom su praktički osigurali prolazak dalje, jer se nikada nije dogodilo da neka momčad preokrene zaostatak od 0-3 u NBA doigravanju, donio je Paul Pierce pogodivši skok-šut sa šest i pol metara sa zvukom sirene.

"Odličan je osjećaj kada povedete 3-0, jer znate da je serija praktički odlučena", rekao je Pierce koji je susret završio sa 32 pogotka.

Ray Allen je ubacio 25 za pobjednike, dok je Dwyane Wade sa 34 koša bio najučinkovitiji u sastavu Heata, ali je i promašio tricu u posljednjem napadu svoje momčadi 12 sekundi prije kraja nakon čega je nezgodno doskočio, te nije bio na parketu u posljednjim sekundama.

San Antonio Spursi poveli su sa 2-1 protiv Dallas Mavericksa zahvaljujući 94-90 domaćoj pobjedi. Junak susreta bio je Argentinac Emanuel Ginobili koji je završnicu utakmice odigrao sa slomljenim nosom. Početkom treće četvrtine Dirk Nowitzki je nenamjerno laktom pogodio Ginobilija u nos, ali Argentinac se vratio na parket nakon samo pet minuta, te je u odlučujućoj četvrtoj četvrtini ubacio 11 od svojih 15 koševa.

Tim Duncan postigao je 25, a Tony Parker 23 koša za Spurse, dok su kod Dallasa najbolji bili Nowitzki sa 35 i Jason Terry sa 17 poena.

Do vodstva od 2-1 pobjedom na svom terenu stigao je i Utah Jazz koji je sa 105-93 svladao Denver Nuggetse. Domaći su vrlo rano riješili pitanje pobjednika jer su sredinom četvrte četvrtine imali i 20 koševa viška. Deron Williams (24, 10 asistencija) i Paul Millsap (22, 19 skokova) predvodili su Utah, dok su Carmelo Anthony i Chauncey Billups sa po 25 pogodaka bili najbolji u sastavu Denvera. (hina/metro-portal)

24.04.2010. 10:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh