« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
LOV NA 1. NASLOV

Cibosi u finalu NLB lige idu na Partizan, pala je Olimpija

Cibona je teže od očekivanoga došla do pobjede protiv desetkovane Olimpije, koja je u Zagreb došla sa svega devet igrača

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Šime Šokota/CROPIX)
Više o

Cibona

,

NLB liga

,

Union Olimpija

,

Arena Zagreb

,

Partizan

U finalu regionalne NLB lige igrat će košarkaši zagrebačke Cibone i beogradskog Partizana.

U prvom polufinalu završnog turnira u zagrebačkoj Areni Partizan je svladao Hemofarm iz Vršca s 72:67 (40:34), dok je Cibona bila bolja od ljubljanske Union Olimpije s 78:73 (48:44).

Cibona je teže od očekivanoga došla do pobjede protiv desetkovane Olimpije, koja je u Zagreb došla sa svega devet igrača. Nakon izjednačenog prvoga dijela, Cibona je treću četvrtinu dobila s 18:8 i s vodstvom 66:52 činilo se da je otpor slovenskog prvaka slomljen. No, Olimpija se uspjela vratiti i tri minute prije kraja vodstvo Cibone je minimalno 71:69. Predvođeni s desetak tisuća gledatelja u dvorani susret je odlučio Vedran Vukušić s pogođenim šutem i dodatnim bacanjem, a pobjedu je riješio ponajbolji igrač domaćina Lamont Gordon.

Amerikanac Gordon je dvoboj završio s 23 koša i 7 skokova, Vukušić je dodao 14, dok je Marko Tomas dao 12. Kod Ljubljančana je najviše zabio Jaka Klobučar (19), Vlado Ilijevski je dodao 14, a Sašo Ožbolt 12 poena. Cibona će u nedjelju u finalu u 17. 15 sati tražiti svoj prvi NLB naslov, a Partizan četvrti uzastopni. (hina/metro-portal)

23.04.2010. 22:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh