« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ON VJERUJE

Bošnjaković: Šeks ne utječe na hrvatske sudove

VIDEO - Ministar pravosuđa danas je stao u obranu Vladimira Šeksa i šefice Vlade Jadranke Kosor

Dražen Bošnjaković
Dražen Bošnjaković (Bernard Čović/Cropix/Infopunkt)
Više o

Vladimir Šeks

,

Jadranka Kosor

,

hrvatsko pravosuđe

,

Dražen Bošnjaković

,

Poglavlje 23

,

hrvatski sudovi

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas je izrazio duboko uvjerenje da je hrvatsko pravosuđe neovisno te da potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks nema nikakvog utjecaja na sudove.

Kao bivši član povjerenstva za privatizaciju Ine je zanijekao da je premijerka Jadranka Kosor ikada bila na sjednicama tog povjerenstva, jer "nije bila ni formalno članica povjerenstva". Rekao je i da je tražio izviješće o razlozima za jučerašnje privođenje bivšeg radnika Salonita.

Bošnjaković je ublažio ocjene da je Hrvatska zemlja visoke  korupcije te naveo povećani broj ''uskočkih predmeta" i presuda u tim predmetima kao dokaz nesmiljene borbe protiv korupcije.

Najavio je da glavni haaški tužitelj Serge Brammertz sutra dolazi u Hrvatsku u uobičajeni radni posjet. Kao izvor o konkretnim potezima za ispunjavanje mjerila u poglavlju o pravosuđu (Poglavlje 23) pri pregovorima s EU, ministarstvo pravosuđa je preporučilo glavnog hrvatskog pregovarača Vladimira Drobnjaka.

Inače, Bošnjaković je na redovitom mjesečnom susretu s novinarima, na kojem predstavlja inventuru rada svog ministarstva u proteklom razdoblju i najave aktivnosti, izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim. Najavio je nastavak procedure za usvajanje paketa zakona o ovrsi kojim će se dodatno rasteretiti sudovi, kao i daljnju racionalizacije mreže sudova. (Infopunkt/metro-portal)

19.10.2010. 14:14:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh