« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PREGOVORI S EU

Bošnjaković optimističan: Zatvorit ćemo poglavlje o pravosuđu

Europska unija prepoznaje naše napore i vjerujem da ćemo dovršiti pregovore na vrijeme, kaže Bošnjaković

Bošnjaković
Bošnjaković (Bruno Konjevic / CROPIX )
Više o

pregovori s EU

,

Dražen Bošnjaković

,

poglavlje Pravosuđe

Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izrazio je u petak u Bruxellesu optimizam u pogledu dovršetka posla potrebnog za zatvaranje poglavlja Pravosuđe i temeljna prava, jednog od najtežih u pristupnih pregovorima s Europskom unijom.

"Ne vidim nikakav problem u vezi s ispunjavanjem mjerila koja imamo u poglavlju 23 Pravosuđe i temeljna prava. Mi smo u svim segmentima postigli značajan napredak i drago mi je što i kolege iz Europske unije to prepoznaju, drago mi je da se taj rad cijeni i poštuje", rekao je Bošnjaković koji u Bruxellesu sudjeluje na neformalnom sastanku ministara pravosuđa zemalja članica Europske unije.

Ministar Bošnjaković je rekao da je u sljedećih nekoliko mjeseci preostalo "doraditi još neke stvari i još neke stvari implementirati" te dodao da je "optimist u pogledu završetka ovoga procesa".

Upitan kakvu ocjenu očekuje od Europske komisije u njezinu izvješću o napretku koje će biti objavljeno početkom studenoga, Bošnjaković je izrazio očekivanje da će se u tom dokumentu ustvrditi da je Hrvatska ispunila mjerila za zatvaranje u tom poglavlju.

"Vjerujem da će biti prepoznat napredak koji smo od sada ostvarili. Očekujem da se u završnom izvješću konstatira da smo sva mjerila ispunili", rekao je Bošnjaković.

Ministar je najavio da će se u rujnu u Zagrebu održati konferencija o hrvatskom pravosuđu u uvjetima članstva u Europskoj uniji na kojoj će sudjelovati ministri iz zemalja članica EU-a i iz zemalja regije.

Ministar Bošnjaković je svoje sudjelovanje na neformalnom sastanku ministara pravosuđa iskoristio i za bilateralne susrete s nekima od svojih kolega, koje je upoznao s postignutim rezultatima u provedbi reforme pravosuđa, suzbijanju korupcije i unapređenju ljudskih prava u Hrvatskoj.(hina/metro-portal)

16.07.2010. 15:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh