« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
BANJA LUKA

Boris Tadić ponovno optužuje Mesića

Tadić je ponovio optužbe zbog Mesićevog oprosta Siniši Rimcu izjavivši kako se nada da će hrvatski pravosudni sustav tu odluku preispitati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Boris Tadić

,

Stjepan Mesić

Predsjednik Srbije Boris Tadić ponovo je u subotu optužio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića zbog oprosta kojega je dao Siniši Rimcu, ali i zbog posjeta Kosovu.

Tijekom boravka u Banjoj Luci, gdje je doputovao kako bi sudjelovao u obilježavanju dana osnutka Republike Srpske, Tadić je kazao kako je Mesićev potez zapravo zločin jer je dao oprost zločincu koji je, među ostalim, odgovoran i za ubojstvo jedne djevojčice.

"Pravosudni sustav zemlje u kojoj je takvo nešto moguće gubi legitimitet. Očekujem da će tijela Republike Hrvatske, s kojom Srbija želi najbolje moguće odnose, preispitati takvu odluku", kazao je Tadić.

Dodao je kako je posebno neprihvatljivo to što su vlasti Kosova hrvatskog predsjednika odlikovale neposredno nakon oprosta danog Rimcu.

Mesić je u petak pomilovao Sinišu Rimca, bivšeg pripadnika pričuvnog sastava MUP-a kojem je za jednu godinu umanjio osmogodišnju kaznu na koju je osuđen zbog ubojstva u slučaju "Pakračka poljana".

"Tadić vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje za ono za što je netko učinio i zašto je osuđen pravomoćno, nego za okolnosti. Budući da Tadić vrlo dobro zna o čemu se radi onda me ne uzbuđuje takva kritika, jer je to za njegove domaće potrebe" rekao je u petak tijekom posjeta Janjevu predsjednik Mesić.

"Nije to oslobađanje izdržavanja kazne nego smanjenje kazne", dodao je hrvatski predsjednik odgovarajući na kritike koje je Tadić jučer izgovorio u Beogtadu. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 16:39:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh