« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
SREDNJOVJEKOVNI DANI

Pogledajte borbu vitezova na Medvedgradu

Tijekom vikenda na Medvedgradu održat će se manifestacija "Srednjovjekovni dani na Medvednici", a posjetitelji mogu uživati u viteškom turniru i raznim radionicama

Fotografija vijesti
Više o

Medvednica

,

radionice

,

viteški turnir

,

medvedgrad

Kulturno turistička manifestacija "Srednjovjekovni dani na Medvednici", kojom se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka, održat će se tijekom subote i nedjelje, 24. i 25. rujna, na Medvedgradu, najavljeno je iz Javne ustanove "Park prirode Medvednica".

Ravnateljica Nives Farkaš-Topolnik ističe kako će posjetitelji i ove godine moći uživati u viteškom turniru, okušati se u viteškim disciplinama, iskovati novčić, kušati jela i pića spravljena po srednjovjekovnim receptima, slušati srednjovjekovnu glazbu i drugo.

Na viteškom turniru će nastupiti Družba vitezova zlatnog kaleža, Viteška udruga Beli volk, Tahyevi puškari, Dubovački streličari - Karlovac, Udruga Aureus Unicornis, Red vitezova Ružice grada - Orahovica, a posjetitelji će svoje viteške vještine moći provjeriti i kroz više radionica.

Za sve posjetitelje bit će organiziran besplatni prijevoz minibusom koji će kretati svakih pola sata sa parkirališta uz Šestinsku crkvu, a sve u dobroj kondiciji poziva se da dođu pješice (Šestinska crkva - Medvedgrad 45 minuta).

"Dođite i uvjerite se da Vam povijest nikad nije bila zabavnija!", poručuje ravnateljica Javne ustanove "Park prirode Medvednica" Nives Farkaš-Topolnik.

Javna ustanova "Park prirode Medvednica" svake godine zadnji vikend u rujnu organizira kulturno turističku manifestaciju "Srednjovjekovni dani na Medvednici", a ove godine po šesti put uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Turističke zajednice grada Zagreba.

Ta će javna ustanova u subotu, 24. rujna, prije početka "VI. Srednjovjekovnih dana na Medvednici", na Medvedgradu obilježiti i 30 godina parka, te tom prigodom i promovirati film "Park prirode Medvednica - očima promatrača" Tomislava Rataja.

22.09.2011. 11:59:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh