« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
YAKSEMASH!

Borat oslobođen optužbi

Newyorška sutkinja odbacila je privatne tužbe ismijanih „glumaca“ u „Boratu“ kao neosnovane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Borat

,

Sacha Baron Cohen

Iako se Sacha Baron Cohen odrekao daljnjeg korištenja svog alter ega Borata, repovi superuspješne komedije još se vuku za njim. Tijekom snimanja filma, dobar dio „glumaca“ prikazan je u prilično lošem svjetlu, a neki su poželjeli javno poniženje i naplatiti.

Tako su pokrenute tužbe protiv producenata filma od strane instruktora vožnje i dva učitelja lijepog ponašanja zbog načina na koji su prikazani u filmu. Smatrajući da ih je Cohen prevario i ponizio, zatražili su odštetu na sudu u New Yorku.

Urnebesne scene u kojima Borat uči voziti i lijepo se ponašati za stolom i u gostima urezale su se u sjećanje svih gledatelja filma, no sutkinja Loretta Preska nije se puno obazirala na argumente odvjetnika tužitelja.

Naime, priprema za film napravljena je vrlo precizno i detaljno, pa su tako svi sudionici filma koji su bili u interakciji s Cohen morali potpisati prilično opsežne ugovore, a za svoje sudjelovanje u filmu dobili su naknadu.

Potpisom ugovora, tužitelji su se složili da će sudjelovati u filmu dokumentarnog stila i da dozvoljavaju punu slobodu autorima filma u pogledu montaže i sklapanja scena. Tako su nastali neki od najdomljivijih prizora koji ismijavaju malograđanštinu i dvoličnost modernog američkog društva.

Obzirom da se upravo snima film o Bruni, austrijskom fashion novinaru dvojbenih seksualnih sklonosti, Cohenu ovo vjerojatno nije zadnje pojavljivanje pred američkim pravosuđem. (METRO) 

11.09.2008. 10:24:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh