« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Bolnici Sveti Duh doniran aparat za ranu dijagnostiku raka grla

Aparat daje uvećanu sliku sluznice larinksa u pokretu i analizira fine pokrete glasnica, čime liječnicima omogućuje dijagnosticiranje tumorskih ili neuroloških bolesti u vrlo ranoj fazi

Fotografija vijesti
Više o

zagrebački HNK

,

bolnica Sveti Duh

,

Rotary klub Zagreb Sljeme

,

rak grla

,

humanitarne akcije

Ljudska dobrota i spremnost za pomoć bila su dva najčešće ponavljana pojma na svečanom otvorenju nove fonijatrijske ambulate u kliničkoj bolnici "Sveti Duh", održanom u petak, 4. studenoga.

Ovim je otvorenjem zaključena vrlo uspješna humanitarna akcija Rotary kluba "Zagreb Sljeme" i Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, kojom je prikuljeno oko 140 tisuća kuna za nabavu medicinskog aparata koji će se koristiti za ranu dijagnostiku tumorskih i neuroloških bolesti grla.

Aparat daje uvećanu sliku sluznice larinksa u pokretu i analizira fine i našem oku nevidljive pokrete glasnica, čime liječnicima omogućuje dijagnosticiranje tumorskih ili neuroloških bolesti larinksa u vrlo ranoj fazi na temelju dijagnostike poremećaja pokretljivosti glasiljki i promjena sluznice.

Budući da je dobivanje uređaja i otvaranje fonijatrijske ambulante od presudnog značaja za sve glasovne profesionalce, u akciji je od početka sudjelovalo i Hrvatsko narodno kazalište (HNK) iz Zagreba te je u travnju ove godine u kazalištu izvedena opera "Seviljski brijač" za sve donatore i prijatelje te humanitarne akcije.

04.11.2011. 16:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    megy
    16.11.2011. 23:20
    Bravo Rotary i HNK!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh