« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
SIGURNO?

Boeing vraća 737 MAX

Grupa je u priopćenju navela da se nada da će dobiti odobrenje američke agencije za reguliranje zračnog prometa FAA-e da počne koristiti zrakoplove do kraja godine

Vraća se 737 MAX
Vraća se 737 MAX (Arhiva)
Više o

Boeing

,

737 MAX

,

komercijalni letovi

Proizvođač zrakoplova Boeing priopćio je u ponedjeljak da početkom sljedeće godine planira nastaviti komercijalne letove 737 MAX-a, koji su prizemljeni od sredine ožujka nakon dvije nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi.

Boeing je dosad računao da će moći obnoviti letove do kraja ove godine.

Grupa je u priopćenju navela da se nada da će dobiti odobrenje američke agencije za reguliranje zračnog prometa FAA-e da počne koristiti zrakoplove do kraja godine, ali oni neće moći u uporabu prije siječnja.

Kompanija je također objavila da je još uvijek moguće da se u prosincu nastavi isporuka zrakoplova klijentima ali i naglasila da će za odobrenje izmjena u obuci trebati dulje vremena.

Velike kompanije kazale su da će trebati barem mjesec dana kako bi završile obuku i instalirale revidirani software prije nego se mogu nastaviti letovi.

Američke aviokompanije Southwest i American Airlines priopćile su u petak da će za ožujak odgoditi eventualno puštanje u promet svojih Boeinga 737 MAX.

12.11.2019. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh