« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
KRITIKE

Bode Miller uputio oštre kritike FIS-u

"Promjene dužine i širine skija su smiješna pravila. FIS svakim novim pravilom čini korak unazad i tako uništava ovaj sport" komentirao je američki skijaš nova pravila

Fotografija vijesti
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

Bode Miller

,

Međunarodna skijaška federacija

Nova pravila koja Međunarodna skijaška federacija uvodi u sezoni 2012/13. naišla su na brojne kritike, a jedan od najžešćih protivnika slavni je američki skijaš Bode Miller, piše Hina.

Kako bi se smanjio broj ozljeda skijaša od sezone 2012/13. u Svjetskom kupu u alpskom skijanju koristit će se duže skije. Nove skije koristit će se u spustu, superveleslalomu i veleslalomu, dok će postojeće ostati jedino u slalomu. Nove skije će biti duže za deset centimetara u muškoj i za osam centimetara u ženskoj konkurenciji. Novim propisima precizirane su i specifikacije za radijus obilaženja zavoja u veleslalomu za skijašice i skijaše. Revidirane specifikacije predviđaju minimalni radijus od 35 metara za muškarce i 30 metara za skijašice

"Promjene dužine i širine skija su smiješna pravila. FIS svakim novim pravilom čini korak unazad i tako uništava ovaj sport. Od iduće sezone svaki rekreativac će imati bolje skije od natjecatelja," smatra američki skijaš.

Miller smatra kako dužina i širina skija nema veze sa sigurnošću skijaša, već treba raditi na tehničkim promjenama koje bi povećale sigurnost.

Dvostrukog pobjednika Svjetskog kupa je podržao i sunarodnjak Ted Ligety. "Na takvim skijama se skijalo prije 20 godina. Čini mi se smiješnim vraćanje u prošlost u vrijeme tehnološkog razvitka i napretka," kazao je Ligety.

21.10.2011. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh