« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
lekcija vozačima

Bobiji pljačkaju automobile

Kako bi londonska policija naučila vozače pameti, plijeni stvari iz automobila koji ostavljaju otvoren prozor ili vrata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

londonska policija

,

Richmond

,

lekcije vozačima

Policija je u Londonu započela program obuke vozača u sklopu kojeg bobiji iz nasumično odabranih automobila odnose razne vrijednosti i ostavljaju poruke gdje ih je moguće podići.

Projekt je uveden u Richmondu na Temzi koji je poznat po velikom broju provala u automobile, a cilj projekta je upozoravanje na opasnost koja prijeti osobnim predmetima koji se nemarno ostavljaju u vozilima.

Kako bi građane naučili lekciju, glavne mete policajaca su automobili na kojima su ostavljeni otvoreni prozori ili vrata. Nakon što u vozilima pronađu osobne stvari policajci prvo potraže vlasnika, no ako ga ne nađu stvari se sele u policijsku postaju, a u autu se ostavljaju upute kako da vlasnik dođe do njih. Ako se u automobilu ne nađu nikakvi predmeti, a vrata ili prozori su bili otvoreni, ostavlja se samo upozorenje.

Londonska policija izjavljuje da su im nakon toga vozači uglavnom zahvalni, no naravno nađe se i onih koji i nisu baš oduševljeni što po svoje stvari moraju ići u postaju. Ipak, policija naglašava kako lekcija ne bi bila potpuna bez toga i ne uznemirava se previše zbog pritužbi nervoznijih građana.
30.08.2009. 12:22:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh