« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Povratak

Bob Geldof ponovno posjetio Etiopiju

Dvadeset i pet godina nakon objavljivanja pjesme koja je svijetu približila humanitarnu dramu, irski pjevač Bob Geldof otišao je posjetiti stanovnike Korema

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Bob Geldof

,

Etiopija

Radi se o jednom od mjesta poznatih iz vremena velike gladi u Etiopiji 1984. Deseci djece okupili su se oko rock-zvijezde. "Pravo je čudo opet biti ovdje nakon 25 godina, na ovome krasnom mjestu i sve vas vidjeti dobra zdravlja", rekao je pjevač veseloj gomili mladih i starijih koji su preživjeli veliku glad sredinom osamdesetih.

Sir Bob u Korem je stigao na 25. godišnjicu izlaska pjesme "Do They Know It's Christmas" kojoj je jedan od autora, a koju je snimio s nizom glazbenika. "Ono što se ovdje događalo duboko nas je sve pogodilo", rekao je. "Svi koji smo ovdje bili prije 25 godina vjerovali smo da možete izmijeniti život, upravo kako se i dogodilo", dodao je.

Taj pjevač i borac za ljudska prava govorio je na mjestu na kojem će za četiri godine niknuti bolnica, zahvaljujući među ostalima Geldofovu Band Aidu i J. K. Rowlings, autorici Harryja Pottera. (hina/metro-portal)

25.11.2009. 21:28:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh