« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
OVRHA

Blokiran žiro račun Badela 1862

Iz Badela napominju kako poduzimaju sve aktivnosti kako bi u što kraćem roku podmirili dugove neplaćenog posebnog poreza na alkohol

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

carinska uprava

,

Badel 1862

,

ovrha

,

Carinarnica Zagreb

,

blokada računa

Tvrtki Badel 1862, Carinska Uprava, Carinarnica Zagreb, blokirala je 24. studenog žiro račun temeljem ovrhe za neplaćeni poseban porez na alkohol - trošarinu, navodi se u priopćenju Badela objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Radi se o nastavku ovrhe od 63 milijuna kuna, sukladno kojoj je Badel 1862 tijekom kolovoza i rujna platio 32 milijuna kuna, nakon čega je postupak obustavljen.

Ovrha je, kako se navodi, 24. studenog nastavljena za ostatak duga u iznosu od 31 milijun kuna, unatoč tome što je Badel tijekom studenog na ime obveza po trošarini uplatio pet milijuna kuna.

Iz Badela napominju kako poduzimaju sve aktivnosti kako bi u što kraćem roku podmirili obvezu, no ističu kako im veliki problem stvara velik nerazmjer rokova plaćanja.

"Poduzimamo sve aktivnosti da u što kraćem roku podmirimo postojeću obvezu, no najveći problem u izvršavanju obveza plaćanja trošarine radi nam izuzetno velik nerazmjer rokova plaćanja. Zakonski rok plaćanja trošarine je 30 dana, dok su rokovi naplate potraživanja od kupaca u prosjeku duži od 90 dana", navodi se u obavijesti Badela 1862.

Zagrebačka burza je zbog navedenog dionice Badela 1862 svrstala u segment promatranja. (hina/metro-portal)

27.11.2009. 17:10:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh