« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Blistavi bijeli zubi na prirodan način

Industrija preparata za izbjeljivanje zubi svake godine bilježi rast. Nevjerojatan je podatak da Amerikanci godišnje potroše više od 1,4 milijarde dolara na sredstva za izbjeljivanje zubi.

Kako do blistavog osmijeha
Kako do blistavog osmijeha (Shutterstock)
Više o

zubi

,

izbjeljivanje zuba

,

prirodni pripravak

Blistav osmijeh uvijek djeluje zarazno i odaje dojam zdrave i vesele osobe, pa ne čudi da se trudimo imati bijele zube. No, ne trebate trošiti silan novac da bi imali prekrasan bijeli osmijeh. Osim proizvoda u ljekarnama i drogerijama, zube možete izbijeliti i kod kuće i to na prirodan način.

Postoji nekoliko faktora koji određuju bjelinu naših zubi, poput genetike, načina prehrane, pušenja te koliko dobro prakticiramo oralnu higijenu. Na neke od ovih faktora možemo utjecati, dok na druge (genetika) ne možemo.

U nastavku pročitajte kako na prirodan način vratiti bjelinu vašim zubima.

Soda bikarbona i limunov sok

Soda bikarbona je blago abrazivna, odnosno ona će nježno ukloniti mrlje sa vaših zubi. Također je i vrlo alkalna (suprotno od kisele) pa će pomoći uravnotežiti pH u ustima. Zbog alkalne prirode će smanjiti kiselost soka od limuna, koji ovdje djeluje kao prirodni izbjeljivač zubi.

Trebat će vam:

  • Nekoliko žličica sode bikarbone
  • Limunov sok, otprilike jedna do dvije žlice da se dobije pasta (ne pretjerivati!)
  • Četkica za zube

Pomiješajte nekoliko žličica sode bikarbone sa sokom svježeg limuna te napravite pastu. Stavite pastu na četkicu za zube i izribajte zube. Ostavite da djeluje jednu minutu, zatim isperite, kako bi se izbjeglo uništavanje cakline.

21.07.2016. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh