« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
KARLSRUHE

Blanka Vlašić protiv Ariane Friedrich

Prvi ovosezonski susret dvije vodeće visašice na dvoranskom mitingu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop, CROPIX)
Više o

Blanka Vlašić

,

Ariane Friedrich

,

skok u vis

,

Karlsruhe

,

dvoranski miting

Najbolja svjetska visašica Blanka Vlašić, koja je unatoč temperaturi u srijedu slavila na mitingu u Banskoj Bystrici sa preskočenih 200 cm, odlučila je da će nastupiti u nedjelju, 15. veljače, na 25. izdanju dvoranskog mitinga u njemačkom Karlsruheu.

Po dolasku u Split Blanka je obavila analizu krvi, a rezultati su pokazali neke granične vrijednosti, ali velikih alarmantnih odmaka nije bilo. Stoga je u petak tijekom regenerativnog treninga odlučila da ide u Karlsruhe.

U Karlsruheu će se po prvi puta ove sezone sučeliti dvije trenutno vodeće svjetske visašice. Svjetska prvakinja Blanka Vlašić je vodeća na listi sa 204 cm, a druga je Nijemica Ariane Friedrich sa 202 cm.

Na mitingu u Karlsruheu nastupit će i Francuskinja Melanie Skotnik (ovosezonski osobni rekord 195 cm), Poljakinja Kamila Stepaniuk (192 cm), Nijemica Julia Hartmann (189 cm) i Irkinja Deirdre Ryan (188 cm).

Ženski vis počinje u 16,45 sati, a Blanka Vlašić bi i u Karlsruheu željela nastaviti pobjedničku seriju, te niz preskoka preko dva metra.

Rekord mitinga u Karlsruheu drži legendarna Nijemica Heike Henkel, koja je još 1992. preskočila 204 cm. (hina/metro-portal)

14.02.2009. 14:46:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh