« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEKA MU DONESE SREĆU

Blanka Vlašić postala kuma brodu "Peristil"

Riječ je o brodu za prijevoz rasutih tereta, dužine 190 metara, širine 42 metra i nosivosti 52.000 tona izgrađenog za domaćeg brodara "Jadroplov"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić/CROPIX )
Više o

Blanka Vlašić

,

Brodosplit

,

Jadroplov

,

Mario Babić

,

Udruga Debra

U splitskom brodogradilištu danas je službeno obavljeno krštenje novosagrađenog broda koji će nositi ime "Peristil", a kuma je bila najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić.

Riječ je o brodu za prijevoz rasutih tereta, dužine 190 metara, širine 42 metra i nosivosti 52.000 tona izgrađenog za domaćeg brodara "Jadroplov". Ovo je prvi od dva broda za domaćeg naručitelja "Jadroplov". Drugi će, kako je rečeno, biti izgrađen do rujna ove godine.

Državni tajnik za more Mario Babić je istaknuo kako je brod "Pristil" jedan od 11 brodova koji se grade na tememlju projekta Vlade RH u kojem će Ministartsvo mora, prometa i infrastrukture sudjelovati sa 240 milijuna kuna potpore. Predsjednik Uprave "Jadroplova" Stjepan Papić je istaknuo kako je je ovo veliki dana za radnike Jadroplova jer su ovaj brod zaradili svojim dugogodišnjim radom i odricanjem. Predsjednik Uprave "Brodosplita" Srđan Kovač je posebice istaknu zadovoljstvo što je ovaj brod izgrađen za splitsku tvrtku "Jadroplov".

"Time je nakon devet godina ponovno uspostavljena suradnja splitskih brodograditelja i brodara - Brodosplita i Jadroplova", kazao je Kovač na svečanosti krštenja novog broda. Kovač je po završetku svečanosti odgovarajući na novinarska pitanja rekao da očekuje nastavak suradnje "Brodosplita" i "Jadroplova". (hina/metro-portal)

03.05.2010. 19:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh