« Sport
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
visine

Blanka Vlašić odustala od nastupa u Pragu zbog ozljede leđa

Stručni stožer najbolje naše atletičarke odlučio je da Blanka zbog bolova u leđima ipak ne skače na slijedećem mitingu.

Blanka u Splitu
Blanka u Splitu (foto: CORBIS)
Više o

europsko prvenstvo

,

Blanka Vlašić

,

skokovi u vis

,

skakaški miting

,

ozljeda Vlašić

,

atletski miting Prag

Najbolja visašica svijeta Blanka Vlašić zbog bolova u leđima odustala je od nastupa na dvoranskom mitingu u Pragu, koji je na rasporedu u četvrtak, 26. veljače, priopćio je danas njen trener i otac Joško Vlašić.

Blanka je ozljedu zaradila prije četiri dana na mitingu u splitskoj Spaladium Areni, gdje je pobijedila sa preskočenih 202 cm.

"Odmah nakon završetka mitinga u Spaladium Areni Blanka se požalila na bol u leđima. Siloviti odraz iz velike brzine, spuštenih kukova, proizveo je veliki stres na njenim leđima.

Nakon tri dana regeneracije i terapije stručni stožer je procijenio da bi nastup u Pragu mogao biti suviše rizičan", napominje Joško Vlašić.

"Srce mi govori da idem, jer sam u dobroj formi i želim skakati. Također, željela sam napraviti dobar rezultat prije nastupa na Europskom prvenstvu Torinu. No, razum mi nalaže da ostanem kući", istaknula je Blanka Vlašić.

Blanka bi u Torino trebala otputovati 5. ožujka, a do tada će odlaziti na terapije, a treninzi će biti prilagođeni trenutnim okolnostima. Europsko prvenstvo u Torinu održava se od 6. do 8. ožujka.

Svjetska prvakinja i olimpijska viceprvakinja je ove godine nastupila na šest mitinga, a pritom je upisala pet pobjeda i na svima je preskočila dva metra. Sezonu je otvorila 26. siječnja pobjedom u Rijeci (203 cm). Nakon toga slavila je još u Malmoeu (201 cm), Stuttgartu (204 cm), Banskoj Bystrici (200 cm) i 21. veljače u Splitu (202 cm).

Jedino ju je Nijemica Ariane Friedrich uspjela pobijediti 15. veljače u Karlsruheu. Tada su obje atletičarke preskočile 205 cm, ali je Friedrich to uradila iz manje pokušaja.(hina/metro-portal)

25.02.2009. 12:30:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh