« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ŽIVI BILI, PA VIDJELI

Bjelorusija najesen kreće s političkim reformama?

Predsjednik Lukašenko rekao je da će "ozbiljno razmisliti" o reformama političkog sustava te bivše sovjetske republike nakon izbora u rujnu

Fotografija vijesti
Više o

demokracija

,

Bjelorusija

,

Aleksander Lukašenko

Posljednji europski autokratski vladar, predsjednik Bjelorusije Aleksander Lukašenko, rekao je danas kako njegova stranka razmišlja o pokretanju političkih reformi nakon što se ujesen održe parlamentarni izbori, javlja Hina.

U svojoj izjavi tijekom sastanka povodom proslave 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Bjelorusije i Kine, Lukašenko je rekao da će "ozbiljno razmisliti" o reformama političkog sustava te bivše sovjetske republike nakon izbora u rujnu, prenose bjeloruski mediji.

"Proučavamo trendove u svijetu i, naravno, pokušat ćemo ih pratiti i modernizirati našu zemlju", rekao je Lukašenko, ali je dodao da Bjelorusiji nisu hitno potrebne reforme.

Lukašenko, koji tom bivšom sovjetskom republikom vlada od 1994., tolerirajući tek nešto malo neposluha, nakon reizbora za predsjednika u prosincu 2010. doživio je neuobičajeno masovan prosvjed tisuća građana u središtu Minska.

U prosincu prošle godine bjeloruske vlasti su uhitile 30-ak ljudi koji su u središtu Minska prosvjedovali protiv Lukašenka.

19.01.2012. 14:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh