« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
tako blizu..

Bjegunac bio zaposlenik strogo čuvanog zatvora

Bjegunac pred europskim pravosuđem nađen je u zatvoru u Nebraski gdje nije bio zatvorenik nego zatvorski čuvar

Fotografija vijesti

Jednostavna pretraga na Googleu imena Michal Preclik upućuje na stranice Interpola gdje se slika tog Čeha nalazi među traženim osobama.

I gdje je bio uhićen?

U zatvoru maksimalne sigurnosti u Nebraski gdje je radio kao zatvorski čuvar.

Preclik je tamo radio godinu dana a uhićen je samo dva mjeseca nakon što ga je uprava zatvora Tecumseh unaprijedila.

Zatvorski su dužnosnici tako tek prošlog mjeseca saznali da je 32-godišnji Čeh tražen zbog sumnje u trgovinu drogom i prijevaru.

Tjeralica za njima postavljena je na Interpolovim stranicama točno godinu dana prije njegovog uhišćenja i prvi je mrežni "link" koji se pojavljuje kada se u Google upiše njegovo ime.

"Nevjerojatno je da država Nebraska zapošljava međunarodne kriminalce", izjavio je senator Heath Mello iz Omahe. Zatvor sada preispituje svoje procedure zapošljavanja, rekla je glasnogovornica Dawn Renee Smith.

Preclik je u Nebraski završio 2002. godine kada je dobio posao na svinjogojskoj farmi preko tvrtke koja je zapošljavala istočne Europljane u suprotnostima s odredbama njihove turističke vize.

Preclik je kasnije dobio pravo legalnog boravka u zamjenu za svjedočenje protiv djelatnika tvrtke koji je sudjelovao u ilegalnom zapošljavanju. (hina/metro-portal)
21.10.2009. 13:32:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh