« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Biznis skupljanja potpisa za kandidaturu

Studenti mogu fino popuniti kućni budžet kod nekih kandidata

Fotografija vijesti
Više o

Tatjana Holjevac

,

Josip Kregar

,

Duško Ljuština

,

Miroslav Rožić

,

Stipe Tojčić

,

zagreb-info

,

potpisi za gradonačelnika

,

Tomislav Jelić

Kandidati za gradonačelnike trebaju skupiti dovoljan broj potpisa na propisanim obrascima kako bi mogli predati svoju kandidaturu za izbore, pa su se svi na posao bacili putem štandova s mladima.

No, kod nekih se potencijalnih kandidata može i fino zaraditi. Kako piše Jutarnji list, nezavisni kandidat Zlatko Klarić plaća čak pet kuna po potpisu, a Stipe Tojčić i Miroslav Rožić daju po dvije kune. Klarićevi su jurišnici angažirani preko Studentskog servisa, dok su Rožić i Tojčić koristili druge kanale.

Priče pojedinih skupljača se i razlikuju, jer neki Rožićevi kažu da imaju i dodatnih 12,5 kuna po satu, dok je jedan Tojčićev terenac rekao da dobiva 20 kuna po satu.

Bandićeva druga usta izdala šefa
Gradski ministar kulture Duško Ljuština uhvaćen je u najnezgodnijem trenutku svoga života. Naime, svoj potpis možete dati samo jednom kandidatu, a Ljuština je ulovljen kako potpisuje listu Josipa Kregara. Kako će se to svidjeti Bandiću, vidjet ćemo.

Velike stranke imaju različit pristup, pa su na štandovima Jasena Mesića samo volonteri, dok voditelji Bandićevih štandova dobivaju naknadu, a ostatak ekipe su volonteri. Bez naknade skupljaju se i potpisi za Josipa Kregara, Antuna Mateša, Tatjanu Holjevac i Tomislava Jelića.

 

25.04.2009. 09:51:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh