« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PRIOPĆENJE

Bivši članovi HSLS-a šire laži o smjeni Darinka Kosora

Iz HSLS-a poručuju da se ne sprema nikakav izvanredni sabor stranke te da laži u medijima šire bivši članovi stranke

hsls darinko kosor
hsls darinko kosor (Damir Krajač/Cropix)
Više o

HSLS

,

Darinko Kosor

HSLS je danas odbacio medijske napise da dio stranačkih ogranaka priprema izvanredni sabor stranke u cilju smjene predsjednika stranke Darinka Kosora. Iz stranke poručuju da je riječ o lažima i dezinformacijama koje u javnost plasiraju neki bivši članovi stranke, a kojima žele oblatiti ugled HSLS-a i predsjednika Kosora.

Prema pisanju medija, dio HSLS-ovaca želi sazvati izvanredni stranački Sabora na kojemu bi zahtijevali smjenu Darinka Kosora, te da taj plan podupiru četiri HSLS-ove županijske organizacije - zadarska, lička, istarska i varaždinska.

"Ni jedna od navedenih županija nikada nije tražila nikakav izvanredni Sabor stranke, dapače, upravo suprotno, navedene su županije bile jedne od najčvršćih u podršci stavovima tijela stranke i predsjednika stranke", ističe HSLS u priopćenju.

>> Isključeni HSLS-ovci vratit će se u stranku kada ode lažni mesija Kosor

Kao potpisnici tog priopćenja navode se predsjednik istarske županijske organizacije i zamjenik predsjednika HSLS-a Sandro Jurman, predsjednik varaždinske organizacije i potpredsjednik stranke Dragutin Kranjčec, te predsjednici primorsko-goranske i ličko-senjske županijske organizacije Čedomir Dundović i Jurica Jotić.

Te stranačke organizacije, tvrde u HSLS-u, u potpunosti podržavaju odluke Predsjedništva i Središnjeg vijeća stranke o istupanju HSLS-a iz vladajuće koalicije, koja je donesena 10. srpnja.

Podsjećaju i da je vodstvo HSLS-a nedavno zbog kršenja stranačkog Statuta raspustilo ogranak Zadarske županije, te da je u tijeku formiranje nove županijske organizacije koja će biti predstavljena početkom rujna.

>> Darinko Kosor: Odlaskom Adlešič HSLS su napustili svi foteljaši

"Dužni smo reći da iza ovakvih prljavih dezinformacija i spletkarenja, do sada neviđenih u burnoj povijesti HSLS-a, stoje pojedinci koji više nisu članovi HSLS-a, bilo da su se sami ispisali ili su isključeni, želeći time unijeti razdor u stranku", kažu u HSLS-u.

Odbacuju i sumnje o lažiranju Kosorove pobjede na unutarstranačkim izborima sredinom studenoga prošle godine u Slavonskom Brodu, koje ocjenjuju potpunom besmislicom te ordiniranom glupošću i laži.

U HSLS-u naglašavaju da su izbori provedeni po najdemokratskijoj proceduri, te da je organizaciju izbora provodilo bivše vodstvo HSLS-a na čelu s tadašnjom predsjednicom Đurđom Adlešič. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 14:33:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh