« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Biti ravnatelj škole i u Europi je važno

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

Vincent Degert

,

školstvo

,

seminar za ravnatelja škola

Šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorili su u ponedjeljak seminar za ravnatelje srednjih škola grada Zagreba kako bi se informirali o obrazovnoj politici Europske unije i položaju Hrvatske na tom području.

"Učenje je jedna od najvažnijih stvari za sve a posebice za djecu", rekao je Degert, ističući da će sadašnji gimnazijalci najviše dobiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Izrazio je zadovoljstvo što će se ravnatelji podrobnije upoznati s obrazovnim mogućnostima u Europskoj uniji, s onim što EU ima za ponudit za budućnost učenika i studenata.

Govoreći o putu Hrvatske u EU, nije krio optimizam glede sve izglednijeg skorašnjeg punopravnog članstva, nazvavši Zagreb budućom prijestolnicom 28. države članice Unije.

Gradonačelnik Bandić je kazao da se postojeći sustavi u zemlji već uvelike prilagođavaju budućnosti, a da će nova znanja na području obrazovanja pomoći ravnateljima u uspješnijem upravljanju njihovih škola.

Voditeljica EU Info centra Avis Beneš istaknula je važnost pravodobnog informiranja hrvatskih učenika o obrazovnim mogućnostima u EU, iznijevši pritom opasku da su ravnatelji u ostatku zemlju do sada pokazali puno veću zainteresiranost za to pitanje od njihovih kolega u Zagrebu. (hina/metro-portal)

17.11.2008. 14:56:14
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mishy
    18.11.2008. 21:34
    iako je to sama po sebi lijepa inicijativa, mislim da je strahovito ironično da se predavanja drže pred ravnateljima koji su oličenje korupcije i svega trulog u našoj državi. naravno, i među njima ima vrhunskih profesionalaca. ali bode u oči da su mediji svojedobno razapeli jednog mladog ravnatelja zbog razlike od sto kuna između aranžmana za maturalac, a da je u isto vrijeme javna tajna da ravnatelj 16. gimnazije organizira sva školska putovanja preko iste agencije, Viza tours u kojoj je zaposlio svojeg sina, informacija koju se niti ne trude sakriti. Zvali mi Zagreb metropolom ipak je naš u grad u mnogi segmentima selo, a u selu se sve zna...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh