« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
NIJE LAKO...

Biometerološka prognoza od 7. do 10. srpnja

Najviše se treba čuvati u nedjelju kad će biometeorološke prilike predstavljati velik rizik za zdravlje

Fotografija vijesti
Više o

biometeorološka prognoza

Nije iznenađenje da će zbog toplotnog vala koji je zahvatio hrvatsku i biometeorološke prilike u subotu biti nepovoljne i predstavljat će visoki rizik za zdravlje.

Zato treba prilagoditi aktivnosti i prehranu te nadoknaditi gubitak soli zbog znojenja, a obavezna je zaštita od UV zračenja.

S peludom neće biti većih problema jer će koncentracija peluda trava biti niska do umjerena. Koncentracija peluda korova bit će visoka u kontinentalnom dijelu zemlje, a umjerena na Jadranu, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod u Biometeorološkoj i peludnoj prognozi za Hrvatsku od 7. do 10. srpnja.

U nedjelju, 8. srpnja, nepovoljne biometeorološke prilike predstavljat će vrlo visoki rizik za zdravlje. Potrebno je prilagoditi aktivnosti i prehranu temperaturnim uvjetima, uzimati dovoljno tekućine i obavezno se zaštititi od UV zračenja. Koncentracija peluda trava bit će niska do umjerena u cijeloj zemlji. Koncentracija peluda korova u unutrašnjosti zemlje bit će visoka, dok će na području Jadrana biti umjerena.

U ponedjeljak, 9. srpnja, nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika zbog čega se preporuča prilagoditi prehranu i odjeću, nadoknaditi gubitak soli zbog znojenja kao i zaštititi se od UV zračenja. U cijeloj zemlji koncentracija peluda trava bit će niska do umjerena. Koncentracija peluda korova bit će visoka u kontinentalnom dijelu zemlje, a umjerena na Jadranu.

U utorak, 10. srpnja, biometeorološke će prilike biti i dalje nepovoljne iako nešto slabije izražene nego prethodnih dana. Potrebno je prilagoditi dnevne aktivnosti na otvorenom temperaturnim uvjetima, uzimati dovoljno tekućine i zaštititi se od UV zračenja. Koncentracija peluda trava bit će niska do umjerena u cijeloj zemlji. Koncentracija peluda korova u unutrašnjosti zemlje bit će visoka, dok će na području Jadrana biti umjerena.


06.07.2012. 11:39:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh