« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
OPREZ!

Biometeorološka prognoza od 19. do 21. lipnja

Visoke temperature zraka u srijedu bi u kontinentalnom dijelu Hrvatske mogle predstavljati opasnost za ljude, osobito za malu djecu, starije osobe i kronične bolesnike.

Biometeorološka prognoza je loša
Biometeorološka prognoza je loša (Arhiva)
Više o

biometeorološka prognoza

Stoga se preporučuje izbjegavanje duljeg boravka na otvorenom i uzimanje dovoljno tekućine, navodi Državni hidrometeorološki zavod. Upute za zaštitu od vrućine mogu se naći na web stranicama Ministarstva zdravlja.

Na Jadranu biometeorološke prilike će biti povoljne, a upozorava se na zaštitu od UV zračenja. U većem dijelu Hrvatske koncentracija peludi trava bit će umjerena, dok će visoka koncentracija biti na širem području središnjeg dijela zemlje. Na Jadranu prevladava alergena pelud crkvine.

U četvrtak, 20. lipnja, u kontinentalnom dijelu Hrvatske biometeorološke prilike će biti nepovoljne zbog visokih temperatura zraka koje će uzrokovati veliki rizik za ljude. Zbog toga se preporučuje izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplije doba dana, uzimanje tekućine i hlađenje tijela. Na Jadranu i u dalmatinskom zaledu bit će povoljne biometeorološke prilike, a također se preporučuje zaštita od UV zračenja.

U petak, 21. lipnja, u većem dijelu zemlje biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Vruće i sparno vrijeme uz južinu uzrokovat će poteškoce meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Kod mnogih je moguć umor, razdražljivost, glavobolja i nesanica, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe. Preporučuje se izbjegavanje većih napora i pridržavanje uputa za zaštitu od vrućine. U Dalmaciji će biometeorološke prilike biti povoljne. Visoka koncentracija peludi trava bit ce na širem području središnjeg dijela zemlje. U kontinentalnom dijelu prevladava pelud koprive, a na Jadranu alergena pelud crkvine.

19.06.2013. 12:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh