« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ODJECI PRVE UTAKMICE

Bilić: Šest igrača je zakazalo

Rakitić tajni adut za utakmicu s Nijemcima?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Slaven Bilić

,

Euro 2008.

,

Prater

Nakon što su vidjeli našu utakmicu na Prateru, Englezi vrište: ‘Kako smo protiv ovih mogli izgubiti?’ Ali, kada se jučer Slaven Bilić sudario s neugodnim pitanjima hrvatskih novinara o mizernoj igri naše reprezentacije, prkosno je odgovorio:

- Znate li kada je Hrvatska zadnji put pobijedila na Europskom prvenstvu? Kad je pola vas još imalo dudu u ustima!

Dan poslije! Press-dvorana je bila pretijesna za sve koji su htjeli čuti izbornika Bilića.

- Kao i nakon utakmice, presretan sam i zadovoljan rezultatom. Otvorili smo turnir sa 3 boda. Znali smo da će biti teško, s prvim poluvremenom sam zadovoljan, osim sa zadnjim minutama. Ne bježim od istine da smo drugi dio utakmice odigrali slabije.

Priznat će:
- Teško smo se izvlačili iz tog pritiska, ali, na današnjem sastanku ćemo to svakako analizirati! Igramo Europsko prvenstvo, a ne ‘Trofej Marjan’. Želimo li napraviti nešto veliko, možemo imati samo jednog igrača koji je ispod svoje optimalne razine, da sve prođe bezbolno. Ne možemo očekivati velike stvari ako nismo na top-razini. A protiv Austrije je šest igrača igralo ispod svoje razine. 

“Nije istina da nismo spremni. Pripreme su bile savršene. Jedini problem je bio da je naših šest igrača odigralo ispod svoje razine.”
Slaven Bilić
hrvatski izbornik
Hoćete li nešto mijenjati za Njemačku?

- Vrtim nekoliko varijanti u glavi, objasnit ću igračima što nije valjalo...

Bilić je prozvao i glavnog igrača?

- Ni Luka Modrić, a on je naš glavni igrač, u drugom poluvremenu nije bio na očekivanoj razini. To je kao da Španjolska ostane bez Fabregasa. Međutim, nekoliko igrača već dugo čekamo!

Priznat će:
- Nije bilo sjajno, ali pobjeda donosi puno samopouzdanja.

Hoće li igrati i Rakitić?
- Rakitić spada u grupu igrača na koje najozbiljnije računam, on je kandidat za Njemačku. I Pranjić ostaje naša opcija... (Tomislav Židak/EPEHA)

10.06.2008. 00:05:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh