« Nogomet
objavljeno prije 12 godina
SLABA UTJEHA

Bilić nudi riječi utjehe za otpisane

Bilić je svoj četvorici 'otpisanih' poručio da ostanu na dispoziciji i spremni na povratak ako dođe do novih ozljeda

Fotografija vijesti
Više o

Slaven Bilić

,

Nikola Kalinić

,

Hrvatska nogometna reprezentacija

,

Dejan Lovren

,

Šime Vrsaljko

Nakon što je objavio kako sa šireg popisa za EURO otpadaju Dejan Lovren, Šime Vrsaljko te Nikola Kalinić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije rekao je kako su igrači očekivano jako pogođeni tom odlukom, prenosi Hina.

"Lovren je otpao jer je osjećao bolove nakon posljednjeg testa," kazao je Bilić te pojasnio zašto se odlučio za Juricu Buljata.

"Nemamo stopera, to je valjda svima jasno. Nakon što se Lovren ozlijedio ostali smo na trojici - Šimuniću, Ćorluki i Schildenfeldu. Bilo je logično da uvrstimo i Buljata koji je imao odličnu sezonu u Izraelu.

Hrvatski strateg je pojasnio i zašto se odlučio za četvoricu napadača (Mandžukić, Eduardo, Jelavić, Olić). "S njima mogu kvalitetno pokriti EP. Kalinić se nametnuo, ali u ovom trenutku nam više trebaju Badelj, Buljat i Iličević." Vrsaljko je otpao zbog problema sa stoperima, dok je Blaževiću vjerojatno i ranije bilo jasno kako je tek četvrti izbor na vratima.

Bilić je otkrio kako je utakmica protiv Estonije malo poremetila njegove planove, međutim nakon što je postalo jasno kako je Lovren otpao definitivno je prelomio odluku.

Bilić je svoj četvorici 'otpisanih' poručio da ostanu na dispoziciji i spremni na povratak ako dođe do novih ozljeda. Do samog početka EP-a još uvijek su moguće promjene u sastavu jer Uefa dozvoljava promjenu ozlijeđenih igrača do prve utakmice reprezentacije na turniru.

29.05.2012. 15:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh