« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012.

Bilić objavio popis za Tursku

Slaven Bilić objavio je popis 24 igrača na koje računa za nastup na dvije dokvalifikacijske utakmice protiv Turske za plasman na EP u Poljskoj i Ukrajini

Više o

Slaven Bilić

,

Turska

,

kvalifikacije

,

Euro 2012.

,

Hrvatska nogometna reprezentacija

Izbornik hrvatske nogometne raprezentacije Slaven Bilić objavio je u srijedu popis od 24 igrača na koje računa za nastup na dvije dokvalifikacijske utakmice za plasman na EP u Poljskoj i Ukrajini, koje će naši najbolji nogometaši igrati protiv Turske, 11. studenoga u Istanbulu i 15. studenoga u Zagrebu, javlja Hina.

"Uvjeren sam da imamo dovoljno iskustva znanja i karaktera da u dvije utakmice s Turskom izborimo nastup na Europsko prvenstvo, ali ne treba kriti da među pozvanima imamo igrače koji se nisu dovoljno oporavili, ali i onih koji nemaju kontinuitet igara u klubovima", kazao Bilić.

Po njegovim riječima ozljeda Strinića je veliki hendikep i u mnogome će poremetiti planove priprema.

"Još ne znam tko će zaigrati na kojoj poziciji, ali imamo tri varijante. Prva je s Ćorlukom, druga s Manuelom Pamićem, a možda pokušamo i s Danijelom Pranjićem iako mi njega, kao i treneri u Bayernu, više vidimo u sredini nego na boku", kazao je naš izbornik i istaknuo uvjerenje da će vratar Pletikosa, te Ćorluka i Iličević do ogleda s Turskom zaliječiti ozljede i spremni dočekati početak priprema.

Bilić je dodao da u slučaju dodatnih ozljeda uvijek može pozvati igrače sa šireg popisa s kojeg je za utakmicu s Turskom izostavio veznjaka Dinama Milana Badelja i napadača Boltona Ivana Klasnića.

"U ovom trenutku mislim da imamo pet boljih napadača od Klasnića, a Badelj ne samo da je budućnost nego i sadašnjost hrvatskog nogometa, ali on zbog ozljeda i bolesti u posljednjih mjesec dana ne pruža igre kakve se od njega očekuju. No, ne sumnjam da će se Milan podići u kvaliteti i da će s nama otputovati na EP", zaključio je Bilić.

Okupljanje reprezentacije je u nedjelju u hotelu "Sheraton" otkuda igrači odlaze u svoju stalnu bazu u Čatež. Na polazak u Tursku kreće se u srijedu, 9. studenoga nakon jutarnjeg treninga i u Istanbulu će se ostati dvije noći. Povratak je predviđen odmah nakon utakmice.

Na Bilićevom popisu su:

vratari: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subašić (Hajduk), Ivan Kelava (GNK Dinamo)

braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Tottenham), Šime Vrsaljko (GNK Dinamo), Dejan Lovren (Olympique Lyonnais), Josip Šimunić (GNK Dinamo), Gordon Schildenfeld (FC Eintracht) i Domagoj Vida (GNK Dinamo), Manuel Pamić (AC Sparta Prag).

veznjaci: Ognjen Vukojević (FC Dynamo Kijev), Ivan Rakitić (Sevilla), Tomislav Dujmović (FC Dinamo Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Mato Jajalo (FC Koeln), Ivan Perišić (BVB Borussia Dortmund), Danijel Pranjić (FC Bayern Muenchen), Ivo Iličević (HSV)

napadači: Mario Mandžukić (VfL Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Rangers), Nikola Kalinić (Dnipro), Ivica Olić (FC Bayern

02.11.2011. 14:38:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh