« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
POPIS IGRAČA

Bilić objavio popis za Češku, pozvani Perišić i Jelavić

Ukupno 24 reprezentativaca pozvano je na okupljanje za prijateljsku utakmicu protiv Češke 9. veljače

Slaven Bilić
Slaven Bilić (Damir Krajac / CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

nogometna reprezentacija

,

Ivan Perišić

Hrvatska nogometna reprezentacija 9. veljače će odigrati prijateljsku utakmicu s Češkom pri čemu će u Puli biti i službeno otvoren novi gradski stadion "Aldo Drosina", prenosi Hina. 

"Utakmica protiv dobre Češke, koju smo već analizirali, bit će nam jedina provjera prije kvalifikacijskih nastupa za nastup na Europskom prvenstvu 2012. protiv Gruzije i Malte, u kojima želimo nastaviti pobjednički niz. Zato ćemo napraviti sve da pobijedimo i u utakmici kojom ćemo otvoriti novi stadion, koji bi po mom mišljenju trebao postati model gradnje funkcionalnih objekata u Hrvatskoj", kazao ie izbornik Bilić.

Po njegovim riječima Hrvatska ima sreću jer na svim pozicijama ima dovoljan broj kvalitetnih nogometaša. "Sve ih pratimo i naravno da smo zadovoljni kada vidimo da se Luku Modrića u Tottenhamu tretira kao istinsku mega zvijezdu, ali i da smo zabrinuti što vrlo malo ili nikako ne igraju Kranjčar, Ćorluka i Pletikosa. Međutim, ja nemam što zamjeriti Redknappu koji ih izuzetno cijeni i kao ljude, i kao nogometaše, jer on trenutno ima stvarno više kvalitetnih igrača na njihovim pozicijama", rekao je Bilić i dodao da informaciju o eventualnom prelasku tih reprezentativacu u druge sredine trebaju dati najprije sami igrači.

Naš izbornik kazao je da među pozvanima ima dosta mladih, ali i onih koji se nakon ozljeda vraćaju u reprezentaciju. "Sastav ću vam otkriti tek na dan utakmice, ali mogu vam već sada reći da iako je pozvan najvjerojatnije neću moći računati na usluge Marija Mandžukića koji je ozljedio prst i to u trenutku kada je izborio mjesto u Wolfsburgu", rekao je Bilić koji većinu svojih igrača očekuje u nedjelju, 6. veljače u zagrebačkom hotelu Sheraton odakle će krenuti u Rovinj u kojem će u ponedjeljak i utorak trenirati, a u Pulu će doći nekoliko sati prije utakmice, koja se igra u 17,45 sati i koju će suditi suci iz Italije.

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham Hotspur)

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Hajduk), Dejan Lovren (Lyon)

VEZNI IGRAČI: Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Ivan Rakitić (Schalke 04), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić, Niko Kranjčar (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Iličević (Kaiserslautern), Ivan Perišić (Club Brugge), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev)

NAPADAČI: Eduardo (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Nikola Kalinić (Blackburn Rovers), Srđan Lakić (Kaiserslautern), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers).

25.01.2011. 14:57:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh